Sunday, December 24, 2006

03/10/1385 یکشنبه




نظر شما در مورد اقدامات ما بعد از 16 آذر امسال چیست ؟
لطفا" ما را از نظرات خود آگاه سازيد . ايميل ارتباط با ما در انتهاي خبرنامه موجود مي‌باشد

March 8th: No To Hijab!
هشت مارس: نه به حجاب
روزنه
8 مارس امسال را به روز مبارزه ای عظیم و قاطع برای لغو عملی حجاب در ایران و به یک روز جهانی مبارزه علیه حجاب تبدیل کنیم
این فراخوان اصلی ما در سازمان جوانان کمونیست برای 8 مارس امسال است. ما در کنار حزبمان، همه سازمانها و احزاب و بویژه تشکل های زنان در ایران و سراسر جهان، همه جوانان دنیا، بویژه همه دختران و پسران را در ایران فرامیخوانیم تا روزجهانی زن امسال را به روز درهم شکستن این قفس متحرک، یعنی حجاب، تبدیل کنیم. 8 مارس امسال بی حجاب است!
هم اکنون جنبشی عظیم و هرروزه علیه حجاب در ایران جریان دارد. هر روز میلیونها زن، بویژه جوانان در ایران به انحاء مختلف علیه این سمبل و بردگی زن به مبارزه بر میخیزند. زنان در ایران موفق شده اند تا حجاب را به میزان زیادی عقب برانند و روسری های رنگ و وارنگ و تبدیل شدن به چند سانتیمتر پارچه بر بر بالای موها نمونه آشکار آن است. اما هنوز این چند سانتیمتر پارچه سمبل بردگی و تبعیض و بی حقوقی زنان و به این اعتبار تحقیر و بی حقوقی کل جامعه است. حجاب را باید تماما برانداخت.
ما بخوبی آگاه هستیم که حجاب، ولو همین روبان های رنگی باریک بر فرق سر زنان و دختران، شیشه عمر جمهوری اسلامی این دیو ضد زن است. رژیم با تمام قوا از حجاب و از موجودیت ضد بشری خود دفاع خواهد کرد. اما ما باور داریم اکنون توان جنبش انقلابی مردم ایران برای سرنگونی جمهوری اسلامی و جنبش رهایی زن در ایران به چنان درجه ای رسیده است که میتواند حجاب را عملا لغو کند.
ما همه زنان و مردان و همه دختران و پسران را فرامیخوانیم تا لغو عملی حجاب را در دستور بگذارند. در هرجا که جمعیتی هست و نیروهای رژیم قدرت تعرض ندارد حجاب را بردارید. در کوه، در سینما، در مجالس عمومی، در کلاس درس حجاب را بردارید. تظاهرات های موضعی و کوتاه مدت در مراکز شلوغ بگذارید، حجاب از سر بردارید و پیش از عکس العمل نیروهای پلیس جمهوری اسلامی متفرق شوید. در دانشگاه ها و مدارس روزهای معینی را برای برداشتن حجاب تعیین کنید و دسته جمعی حجاب را بردارید. محلات بی حجاب ایجاد کنید. گروههای ضد حجاب در محله تشکیل دهید و هرجا که نیروهای رژیم و یا حزب الهی ها به زنان و دختران بی حجاب تعرض میکنند محکم جواب آنها را بدهید. دسته جمعی، دختر و پسر سوار اتوبوس شوید و اتوبوس را بی حجاب اعلام کنید و حجاب بردارید. و... اینها فقط نمونه هایی است که چگونه میتوان و باید همین امروز لغو عملی حجاب را به جمهوری اسلامی تحمیل کرد. اگر جنبش عمومی و وسیعی برای لغو عملی حجاب راه بیفتد رژیم قادر به مقابله با آن نخواهد بود.
همچنین ما خوب میدانیم که موانع زیادی در راه این جنبش وجود دارد. اول از همه نوعی عادت کردن جامعه به شووینیسم مردسالارانه اسلامی است. نوعی بی اعتنایی به اهمیت لغو حجاب. باید با این روحیات به مبارزه برخاست. باید به جامعه یاد داد که هرکس میخواهد حجاب را به زنان تحمیل کند با تعرض هر عابر و هر ناظری روبرو شود. باید زن و مرد و دختر و پسر متحد علیه حجاب به اعتراض برخیزند. بر گرفتن حجاب فقط کار زنان نیست. امر کل جامعه است. قدمی برای آزادی همه از قید و بند اسلام و حکومت مذهبی و اخلاقیات و مناسبات قرون وسطایی است. راه انداختن یک گفتمان وسیع ضد حجاب در جامعه ایران و در میدیای جهانی، مبارزه با انواع و اقسام توجیهات حجاب و اسلام و بردگی زن، یک شرط ضروری پیشروی جنبش ضد حجاب است. جلب حمایت بین المللی از مبارزه علیه حجاب در ایران یک فاکتور مهم برای پیروزی جنبش علیه حجاب است.
لغو عملی حجاب در ایران بی تردید یک تحول اساسی در مبارزه مردم علیه جمهوری اسلامی و یک پیشروی مهم جنبش رهایی زن و یک گام اساسی در مبارزه علیه اسلام سیاسی و دنیای سیاه بورژوا ها با نسبیت فرهنگی اش و توجیه بی حقوقی زنان در کشورهای اسلام زده و جوامع تحت حاکمیت اسلام است.
طبعا 8 مارس جنبه های دیگر هم دارد که باید جداگانه به آن پرداخت. اما به اعتقاد ما تم اصلی آن باید لغو عملی حجاب باشد. 8 مارس، روز جهانی زن (17 اسفند) امسال باید یک 8 مارس بی حجاب باشد. ما به سهم خود فعالانه برای تحقق این هدف مبارزه میکنیم و همه شما را به این تلاش فرا میخوانیم.
سازمان جوانان کمونیست
22 دسامبر 2006، اول دی 1385
فراخوان براي نجات جان فعالين دانشجويي دانشگاه صنعتي پلي تكنيك(اميركبير
گزارشگران
هموطنان،دانشجويان آزاده
طي هفته هاي اخير پس از اعتراضات دليرانه دانشجويان دانشگاه اميرکبير،به حضور احمدي نژاد در اين دانشگاه در روز20آذر و اعتراض به سياستهاي سركوبگرانه و ضدمكراتيك دولت،دانشجويان فعال حاضر در اين تجمع مورد تهديد و پيگرد براي دستگيري و زندان قرار گرفته اند.
لازم بذكر است كه سه دانشجويي كه عكسهاي احمدي نژاد را در حضور وي به آتش كشيده اند بنابر تهديد بسيج دانشجويي و انصار حزب الله در هراس از دستگيري و زندان از روز پس از حضور احمدي نژاد در دانشگاه اميركبير مخفي و محروم از ادامه تحصيل شده اند.علاوه بر اين از دانشجويي كه توسط محافظين احمدي نژاد مورد ضرب و شتم قرار گرفت اطلاعي در دست نيست.دانشجويان معترض در اين سخنراني توسط شخص احمدي نژاد متهم به عوامل آمريكا و دستور گرفتن از بيگانگان شدند.
كميته رفراندوم آزاد ايران(كانون دانشجويان ايران)، ضمن اعلام حمايت از حركت شجاعانه كليه دانشجويان در برابر اعمال فاشيستي و سركوبگرانه دولت احمدي نژاد،از تمامي ارگانهاي بين المللي و حقوق بشري و وجدانهاي بيدار بشري را براين حمايت از جان فعالان دانشجويي و سياسي ،فراميخواند.
29
آذر ماه 1385(20دسامبر 2006
در سنندج مراسم خانه کودک برگزار شد
روزنه
ديروز1 دی ماه در شهر سنندج به دعوت "خانه کودک٬ دوست داران کودک و خانه دوست"مراسمی در دفاع از حقوق کودکان در سالن فجر برگزار شد. شرکت کنندگان در این مراسم بيش از 500 نفر بودند.
در اين مراسم کودکان نمايش و تئاتر اجرا کردند و به کودکان جوايزي داده شد.
سيمن چايچي سخنران این مراسم بود و در جریان سخنرانی خود شعري را به کودکان تقديم کرد.
او در بخشی از سخنرانی خود گفت
حقوق کودکان بر هر چيزي مقدم است، اميدورام دنيايي بسازيم که در آن هيچ کودکي از گرسنگي گريه نکند. اميدورام دنياي بسازيم که در آن هيچ کودکي از سرما نلرزد. وي در ادامه اعلام کرد که دنياي امروز دنياي کودک دوستي نيست. دنيايي که کودکان کار و فقر و کودکان خياباني هر روز به تعدادشان اضافه مي شود دنیایی به کام کودکان نیست.
در این مراسم گروههايی از کودکان با اجرای تئاتر و رقص و نمایشنامه و... جلوه خاصی به این مراسم داده بودند.
کمیته کردستان حزب ضمن حمایت از این اقدام شایسته فعالین دفاع از حقوق کودک٬ به همه دست اندر کاران این مراسمها تبریک میگوید.
کمیته کردستان حزب کمونیست کارگری ایران
2
دی ماه1385- 23دسامبر2006
رييس دانشگاه الزهرا: داشتن حجاب از ديدگاه فيزيولوژيكي لازم است
پیک ایران
آموزش نيوز : رييس دانشگاه‌الزهرا گفت:داشتن حجاب از ديدگاه فيزيولوژيكي امري ضروري و لازم است .
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومي كميته جشنواره دختران آفتاب دكتر " شكوفه گل خو " بااشاره به آيات ‪ ۳۰‬و ‪ ۳۱‬سوره نور در قرآن مجيدافزود: در دين مبين اسلام با دلايل ثابت شده فيزيولوژيكي، حجاب و پوشش زنان اهميت ويژه‌اي يافته است .
وي گفت: دراسلام حجاب و پوشش براي زنان و فرو گرفتن نگاه براي مردان واجب شده است زيرا يكي از دلايل اين امر تاثير تصاوير تحريك‌كننده بر غده هيپوفيز مردان و فعال نمودن آن است .
گل خو كه در نخستين هم انديشي جشنواره دختران آفتاب سخن مي‌گفت: با اشاره به برخي دلايل ثابت شده علمي و ديني در خصوص حجاب زنان افزود: از آنجايي كه رعايت حقوق اجتماعي افراد از ديدگاه اسلام بر هر فردي لازم است حضور زنان و مردان در اجتماع به طور مساوي مورد توجه قرار گرفته و هيچ گونه محدوديتي از نظر حضور زنان در اجتماع وجود ندارد.
وي گفت:از نظر علمي با توجه به مقايسه سيستم‌هاي توليد مثل مردان و زنان و فعال‌تر بودن آن در مردان و با توجه به‌اينكه اين سيستم‌ها تحت تاثير هيپوفيز در مغز است مي‌توان نتيجه گرفت كه تصاوير تحريك‌كننده از طريق بينايي بر هيپوفيز مردان به شدت تاثير گذاشته و آن را فعال مي‌نمايد.
استاد دانشگاه‌الزهراافزود: پوشش مناسب براي زنان علاوه برايجاد مصونيت براي آنها باعث جلوگيري از تحريك مردان مي‌شود
ادامه تعليق كارگران شركت واحد
پیک ایران
امروز : به نوشته كار و كارگر، كميته حمايت از كارگران شركت واحد در آخرين نشست خود ضمن بررسي وضعيت جاري كارگران معلق اتوبوسراني و حومه با استناد به نص صريح مواد قانون كار خواستار رسيدگي مسوولان به وضعيت ناهنجار و دشوار معيشتي اين كارگران با پرداخت مقرري قانوني و نيز تسريع در رسيدگي به پرونده آنان براي صدور حكم بازگشت به كار نامبردگان گرديد.
افزون بر 50 نفر از رانندگان شركت واحد تهران به دنبال بروز پاره‌اي از مسايل صنفي بيش از 8 ماه است كه با تعليق كار از دريافت حقوق خود محروم مانده‌اند
متن كامل سخنان جواد ظريف در سازمان ملل
"دولتهايي كه شوراي امنيت را به تحميل اقدامات بي‌پايه عليه ايران وادار كردند، همواره حامي اسرائيل بوده‌اند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل امروز - شنبه 2 دي - بيست‌و سوم دسامبر 2006 درباره مسائل هسته‌اي کشورمان و قطعنامه شوراي امنيت سخنراني کرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به نقل از واحد مرکزي خبر از نيويورک متن اين سخنراني به شرح زير است:
آقاي رئيس ,امروز روز غم انگيزي براي رژيم عدم اشاعه است‌, تنها چند روز قبل نخست وزير رژيم اسرائيل سلاح هاي هسته‌اي اين رژيم را به رخ‌جهانيان کشيد با وجود اين ,شوراي امنيت نه تنها به اين تهديد جدي عليه صلح و امنيت بين‌المللي و رژيم عدم اشاعه توجه نکرد ,حتي در برابر ان خم به ابرو نياورد بلکه به جاي ان تحريم‌هايي را بر يک عضو معاهده منع اشاعه اعمال مي‌کند عضوي که برخلاف اسرائيل هرگز هيچ عضوي از سازمان ملل متحد را تهديد نکرده و عليه هيچ کشوري نيز متوسل به زور نشده است ,به طوراصولي توسعه‌,انباشت و استفاده از سلاح هاي هسته‌اي را به دلايل عقيدتي و راهبردي مردود دانسته است ,ارائه تضمين هايي بوده تابه موجب ان همواره به معاهده عدم اشاعه متعهد بماند, تمامي تاسيسات هسته‌اي خود را تحت نظارت اژانس بين‌المللي انرژي اتمي قرار داده است و به طور کامل پروتکل الحاقي را به مدت دوسال اجرا کرده و امادگي خود را براي از سرگيري اجراي ان اعلام‌کرده بود.
امکان ان را فراهم کرده است تا اژانس بين المللي انرژي اتمي‌بيش از 2000 نفر روز از تمامي تاسيسات مرتبط و حتي غيرمرتبط بازرسي کند ,اين بازرسي ها به صدور گزارش هاي متعددي از طرف اژانس بين‌المللي انرژي اتمي منجر شده که به موجب ان ها هيچ دليلي مبني بر انحراف برنامه هسته‌اي ايران مشاهده نشده است.
داوطلبانه فعاليت هاي قانوني غني سازي خود را براي مدت بيش ازدو سال تعليق کرده و اين تعليق از سوي اژانس‌بين المللي انرژي اتمي نيز راستي ازمايي شده است تا اعتماد سازي‌و فرصت ارزشمندي را براي يافتن يک راه حل قابل قبول فراهم کند البته چنانچه قصد طرف هاي مذاکره کننده واقعا يافتن راه حل بوده باشد پيشنهادات متعدد جامعي را براي تضمين دائمي عدم انحراف از برنامه صلح اميز ارائه کرده است و مستمرا خواهان‌مذاکرات بي قيد و شرط و داراي چارچوب زماني معين براي يافتن‌راه حلي قابل قبول بوده است دعوتي که حتي ديروز نيز توسط وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران تکرار شد.
همان دولت هايي که تلاش مي‌کنند تا شوراي امنيت را به تحميل‌اقدامات تنبيهي بي پايه عليه برنامه صلح اميز هسته‌اي ايران وادار کنند خود همواره مانع از اتخاذ هر گونه اقدام شوراي امنيت و لو اقدامي اندک عليه اسرائيل براي وادار کردن اين رژيم به تبعيت از قواعد حاکم بر رژيم عدم اشاعه شده‌اند با اين کار ان ها ازادي عمل وسيعي به اين رژيم داده‌اند و حتي اين رژيم‌را تشويق مي‌کنند تا ازادانه به توسعه مخفيانه و تملک غيرقانوني سلاحهاي هسته‌اي ادامه دهند و حتي بدون هراس از کم ترين مجازاتي به‌طور علني به اين اقدام خود ببالد.
اقاي رئيس همان گونه که در نامه مورخ 29 اذر 20, 1385 دسامبر 2006 خود به شما تصريح کرده‌ام بي ترديد وجود سلاح هاي هسته‌اي دردست رژيم اسرائيل با سابقه وحشتناک در عدم اجراي قطعنامه‌هاي شوراي امنيت ,اگر چنين امري معيار اقدام امروز شورا است و با پرونده سياه و قطوري مملو از جنايات و جرائمي مانند اشغال ,تجاوز, نظاميگري ,تروريسم دولتي‌, جنايات عليه بشريت و اپارتايد, تهديدي عمده و منحصر به فرد عليه صلح و امنيت منطقه‌اي و بين المللي است.
عدول از سياست رياکارانه راهبرد ابهام از سوي رژيم اسرائيل ,بهانه را چنانچه اساسا پيش از اين بهانه‌اي وجود داشت‌, براي بي‌عملي مستمر شوراي امنيت در مواجهه با اين تهديد واقعي عليه‌صلح و امنيت بين المللي ,از ميان برداشته است.
واکنش شوراي امنيت به دستيابي غيرقانوني رژيم اسرائيل به سلاح هاي هسته‌اي نشان خواهد داد که ايا شورا ان گونه که بر اساس ماده 24منشور ملزم شده است از طرف اعضاي جامعه بين‌المللي که نظر خودرا کرارا درباره اين مسئله اعلام کرده‌اند عمل مي کند يا اين که شوراي امنيت صرفا وسيله‌اي در جعبه ابزار معدودي از اعضاي دائم‌ان است که از ان براي حل معضلات سياست خارجي خود بهره‌برداري مي کند و ان را به منظور پيگيري منافع کوته نگرانه خود بکار مي‌گيرند.
در چنين وضعي‌, جاي تعجب نيست که يک ملت به خاطر اعمال حقوق‌لاينفک خود مجازات مي‌شود و اين کار بيش از هر چيز به علت و درمسير منافع رژيم اسرائيل صورت مي گيرد که تجاوز و جنايات جنگي‌ويژگي بارز رفتاري ان است و امروز به خاطر توسعه مخفيانه و کسب‌غيرقانوني سلاح هاي هسته اي به ان پاداش داده مي شود.
ايا کسي انتظار دارد که با اين کار اعتبار شوراي امنيت يا اقتدارمعاهده منع اشاعه افزايش يابد.
از نظر مردم ايران قطعنامه‌امروز تنها مي تواند ياداور بي عدالتي هاي تاريخي شوراي امنيت درحق ان ها در خلال شش دهه گذشته باشد و اين کار ياداور تلاشي‌است که در اين شورا براي مجازات مردم ايران به خاطر ملي کردن‌صنعت نفت ان ها که در ان زمان به ناحق از ان تحت عنوان تهديدعليه صلح تعبير شد صورت گرفته است.
اين اقدام همچنين ياداوربي تفاوتي شوراي امنيت در برخورد با کودتاي نظامي که توسط دو عضودائم شورا در ايران صورت گرفت و ديکتاتوري را به ايران بازگرداند, است به علاوه اقدام امروز شوراي امنيت زنده کننده خاطرات زماني‌است که شوراي امنيت اشغال گسترده ايران توسط رژيم سابق عراق‌را تهديد عليه صلح و امنيت بين المللي ندانست و حتي عقب نشيني‌ارتش اشغالگر را از سرزمين ايران خواستار نشد.
اقدام غيرعادلانه‌امروز همچنين ياداور رنج هاي سال هاي دهشتناکي است که اين شوراچشم خود را بر استفاده مفرط و بي رحمانه از سلاح هاي شيميايي‌عليه غيرنظاميان و سربازان ايراني بست و با اين کار خود, بارمسئوليت ده ها هزارتن از ايرانياني را که هنوز هم از عوارض سلاح‌هاي شيميايي رنج مي برند و به شهادت مي رسند به دوش مي کشد سلاح هايي که تجهيزات ان ها از سوي کشورهاي مشخصي که عضو دائم‌شوراي امنيت هستند تامين شده بود نيازي نيست راه زيادي رابراي يافتن اين قربانيان سلاح هاي شيميايي برويم تنها يک‌ماه قبل من يکي از عزيزترين همکاران خود را در اين نمايندگي ازدست دادم.
شهيد مهدي وحيدي اصيل که به علت جراحات ناشي ازعوارض سلاح هاي شيميايي دچار سرطان شده بود که چند هفته قبل به‌شهادت رسيد.
مهدي هنگام شهادت تنها 39 سال داشت.
اقاي رئيس ,من در سخنراني قبلي خود در تاريخ 31 ژوئيه 2006 به بهانه‌هايي که شوراي امنيت را به استناد ان ها درگير برنامه‌هاي صلح‌اميز هسته‌اي ايران کرده‌اند پرداختم‌, امروز از تکرار ان موارد اجتناب مي کنم و اجازه مي خواهم تا صرفا به چند نکته در اين زمينه اشاره کنم.
طرح برنامه صلح‌اميز هسته‌اي ايران در شوراي امنيت از سوي‌معدودي از اعضاي دائم و به ويژه امريکا به قصد يافتن راه‌حلي يا ترغيب ايران به انجام مذاکره نيست و کمکي نيز به انجام‌مذاکره نمي‌کند حتي هدف اعلام شده ان ها همواره اين بوده است که از شوراي امنيت به عنوان ابزار فشار و ارعاب استفاده تا ايران را مجبور کنند که از حقوق حقه خود دست بردارد ,تاريخچه اشکار رفتار ان ها در سال هاي اخير به همه ما مي اموزد که هدف‌اعلام نشده ان ها از اين اقدامات چيست ,اجازه دهيد تنها به دومثال اشاره کنم.
در اکتبر 2004 و دقيقا در زماني که سه کشور اروپايي متحد امريکا به ظاهر سرگرم مذاکره با ايران بودند, يک متن غيررسمي با عنوان راه‌هايي براي بررسي برنامه هسته‌اي ايران در شوراي امنيت سازمان ملل توسط نمايندگي امريکا توزيع شد.
در اين سند آمده است ايالات متحده همواره براين عقيده بوده است که فعاليت هاي هسته اي ايران بايستي به‌شوراي امنيت گزارش‌داده شود شوراي امنيت اقتدار حقوقي‌براي الزام ايران به توقف برنامه غني سازي اش را داراست حتي‌طرف هاي مذاکره کننده با ما نيز رفتار مشابهي داشته‌اند.
مدير سياسي وزارت امور خارجه انگلستان در نامه مورخ 16 مارس 2006خود به همتايان خويش در فرانسه المان و امريکا برنامه موذيانه‌تر بريتانيا را تشريح کرد.
وي در اين نامه اورده است ما همچنين ممکن است مجبور شويم يکي‌از استدلال هاي ايرانيان را که همواره مي‌گويند تعليق درخواستي داوطلبانه است از بين ببريم ,ما مي‌توانيم اين کار را با الزامي کردن تعليق داوطلبانه از طريق شوراي امنيت انجام دهيم.
ادامه اين نامه حتي جالب تر است زيرا در آن آمده است من همان‌طور که قول داده بودم يک متن کوتاه به عنوان محور مذاکره باروس ها و چيني ها را براي شما فرستادم.
اين متن بر اين باوراستوار است که ما نمي‌توانيم روس ها و چينيها را وادار به موافقت با تحريم ها در خلال ماه‌هاي اتي کنيم ,بدون ان که به نحوي نشان دهيم تلاشي را براي همراه‌کردن ايراني ها انجام داده ايم در مقابل اين که روس هاو چيني ها با يک قطعنامه فصل هفتمي موافقت کنند ,ما نيز دران صورت مي‌توانيم يک بسته پيشنهادي را تنظيم کنيم تا بتوان‌به عنوان پيشنهاد جديد به ايرانيان ارائه کرد
اکنون مي‌توانيد انگيزه ارائه بسته به اصطلاح تشويقي را که چندماه بعد از برنامه زماني مدنظر انگليس در 6 ژوئن 2006 به‌ايران ارائه شد دريابيد و اکنون در مييابيد که چرا امريکا و سه‌کشور اروپايي هرگز زحمت مطالعه پيشنهادات مختلفي که ازسوي جمهوري اسلامي ايران ارائه شده رابه خود ندادند زيرا از ابتدا مصمم به بهره‌برداري از شوراي‌امنيت و تهديد ارجاع موضوع به ان و نيز سو استفاده از تحريم‌ها به عنوان ابزار فشاري براي وادارکردن ايران به رهاکردن حق خوددرباره فناوري صلح‌اميز هسته‌اي که توسط معاهده عدم اشاعه تضمين شده است بودند اکنون اين راز برملا شده است که هدف ان‌ها از مذاکره هيچ گاه يافتن راه حل نبوده بلکه هدف ان ها اين بود که در راستاي خطوط قرمز دلبخواهي و البته متغير خود ,تعليق حقوق ايران را بر ما تحميل کرده زمان ان را طولاني کرده و ان راابدي کنند.
اقاي رئيس تعليق راه حل نيست تعليق در بهترين فرض اقدامي موقتي براي‌ايجاد فرصت به منظور يافتن راه‌حلي واقعي است ,تعليق براي‌مدت دو سال ازسوي جمهوري اسلامي ايران‌انجام شد وبرخلاف بهانه‌اي که حاميان قطعنامه اين جا و ان جا مطرح مي‌کنند ,اژانس کرارا اقدام به راستي ازمايي و تاييد کرد که ايران به طورکامل ان چه را موافقت کرده بود تعليق کرده و اين را در تمامي‌گزارش هاي خود از نوامبر 2003 تا فوريه 2006 منعکس کرده است.
بنابراين ما براي مدت دو سال تعليق و براي مدت سه سال متناوبامذاکره کرده‌ايم در اين سه سال چه اقدامي براي براي حصول‌به يک توافق صورت گرفته است.
ايا سه کشور اروپايي يا امريکا هيچ پيشنهادي که مستلزم تجديدنظر فاحش در معاهده عدم اشاعه نباشد در رابطه با اقدامات لازم براي رفع نگراني هاي به اصطلاح اشاعه‌اي خود ارائه کرده‌اند, باتوجه به اين که چنين کاري نکرده‌اند ايا ان ها حتي پيشنهادات گسترده‌اي که ايران در تاريخ 23 مارس 2005 به سه کشوراروپايي ارائه کرد و خود ان ها در ابتدا ان را حاوي عناصر مثبت دانستند را مورد بررسي قرار دادند.
ايا ان ها هرگز پيشنهاد دادند که چگونه ان عناصر مثبت مي‌تواند افزايش يابد يا چگونه مي‌توان نقاط افتراق را کاهش داد يا اين‌که ان ها بعد از مشورت با يک طرف مشخص که در مذاکرات غائب بودبه راحتي گفتند اين پيشنهادات به اندازه کافي خوب نيست تعليق را ادامه دهيد ايا ان ها حتي به خود زحمت خواندن پيشنهادمورخ 18 ژوئيه 2005 ما را دادند که تصريح مي کرد تا به‌اژانس اجازه دهد تا ترتيبات مناسبي را درباره تعداد ساز وکارهاي‌نظارتي و ديگر موارد درباره عمليات محدود اوليه در نطنز طراحي کند, به نحوي که بتواند نيازهاي ما و نگراني هاي ان ها را برطرف کند.
ايا ان ها درباره پيشنهاد ارائه شده از طرف رياست محترم جمهوري‌اسلامي ايران در سخنراني مورخ 17 سپتامبر 2005 خود در مجمع عمومي که از قابليت بسيار زيادي در زمينه رفع نگراني هاي عدم‌اشاعه برخوردار بود تعمق کردند.
اجازه دهيد به ياد شما بياورم‌که ايشان در سخنراني مورد اشاره گفتند به منظور نشان دادن‌بيشترين درجه از شفافيت ,جمهوري اسلامي ايران امادگي دارد تابه طور جدي با بخش هاي خصوصي و دولتي ديگر کشورها در اجراي‌برنامه غني سازي در ايران تشريک مساعي داشته باشد ايا ان ها به‌پيشنهاد مشخص وزير محترم امور خارجه جمهوري اسلامي ايران درکنفرانس خلع سلاح در 30 مارس 2006 پاسخ دادند.
اجازه دهيد ان چه را که ايشان در اين کنفرانس گفتند نقل کنم.
از نظر ما يک امکان براي حل مسئله مي‌تواند ايجاد کنسرسيوم منطقه‌اي درزمينه توسعه چرخه سوخت با کشورهايي از منطقه باشد البته کشورهاي خارج از منطقه نيز امکان مشارکت در چنين ترتيبات منطقه‌اي را دارند اين تاسيسات مي تواند به طور مشترک در مالکيت‌کشورهاي داراي سهم بوده و فعاليت هاي مربوطه نيز مي‌تواند بر مبناي تخصص هاي کشورهاي مشارکت کننده تقسيم شود ايا اين پيشنهادات عينا و دقيقا تکرار پيشنهاد متخصصين اژانس بين‌المللي انرژي اتمي درباره رهيافت چندمليتي راجع به فعاليت هاي‌چرخه سوخت هسته‌اي منتشره در تاريخ 22 فوريه 2005 نبودبراي ان دسته از شما که اين گزارش را ملاحظه نکرده‌ايد ياداوري مي‌کنم که در اين گزارش امده است تقويت انتقال داوطلبانه‌تاسيسات موجود را به روش هاي چند مليتي ترغيب مي‌کند و ان ها رابه عنوان اقدامات اعتمادساز با مشارکت کشورهاي غيرهسته‌اي وهسته‌اي عضو معاهده عدم اشاعه و کشورهاي غير عضو اين معاهده تعقيب مي‌کند و ايجاد روش هاي چندمليتي و به‌ويژه منطقه‌اي را از طريق موافقت نامه‌ها و قراردادهاي داوطلبانه در زمينه تاسيسات جديد مبتني بر مالکيت مشترک که برمبناي ان حقوق و نيز ساز و کارهاي مديريت مشترک تاسيسات هسته‌اي بالادستي و پايين دستي مانند غني سازي اورانيوم مشخص مي شود پيگيري خواهد کرد0 ايا اعلام امادگي ايران براي اجراي اين ايده‌ها فرصت بي نظيري را براي ايجاد يک نمونه جهاني با هدف تقويت معاهده عدم اشاعه و رفع نگراني ها در رابطه با فعاليت هاي‌مربوط به چرخه سوخت بر مبناي توصيه بهترين متخصصان بين‌المللي که توسط اژانس بين‌المللي انرژي اتمي دقيقا براي همين منظورگرداوري شده بودند فراهم نمي‌کرد ايا کشور ديگري وجود دارد که با اين درجه از فناوري‌امادگي داشته باشد تا به اندازه ايران در اين زمينه انعطاف‌نشان دهد ايا امريکا و متحدان اروپايي ان پاسخ تفصيلي ما درتاريخ 22 اوت 2006 را به طور جدي مورد بررسي قرار دادند پاسخي که بر خلاف عملکرد ان ها به تک تک مطالب مندرج در بسته‌6 ژوئن 2006 ان ها پرداخته و پيشنهاداتي واقعي و ملموس را براي برطرف کردن کاستي هاي بسته پيشنهادي مزبور ارائه کرد همه انچه که من مي‌دانم اين است که ان ها حتي از اشاره به پاسخ ايران به بسته پيشنهادي در قطعنامه حاضر خودداري کردند ايا ان ها پيشنهادکنسرسيوم بين المللي ارائه شده از سوي ايران در خلال مذاکرات ماه‌هاي سپتامبر و اکتبر 2006 در وين و برلين را مورد توجه و بحث قرار دادند پيشنهاداتي که در ابتدا بسيار مثبت ارزيابي شده ومنجر به اعلام علني حصول پيشرفت در مذاکرات شد اما اين پيش‌بيني مثبت بلافاصله و به نحو تعجب برانگيزي حتي پيش از نشست‌وزراي پنج بعلاوه يک برعکس شد.
سوالات بي شمار مشابه ديگري را مي توان طرح کرد اما پاسخ به همه ان ها يکسان خواهد بود زيرا ان چه امريکا و ظاهرا سه کشوراروپايي بر خلاف انچه که اين سه کشور در مذاکرات با ما تعهدکردند مي خواستند و تنها نتيجه‌اي که حاضر بوده و هستند تا از گذراين به اصطلاح مذاکرات بپذيرند اين بوده و هنوز هم هست که‌ايران بايد تعهد الزام اوري را در رابطه با عدم پيگيري فعاليت‌هاي چرخه سوخت به گردن بگيرد ما امروز در شوراي امنيت هستيم‌زيرا اين خواسته غيرقانوني را نپذيرفتيم و اغلب شما مي دانيد که‌اين اخرين درخواست غيرقانوني ان ها نيز نمي‌بود ,در عين حال ماهمواره مصمم بوده‌ايم به هر نحو ممکن به اصطلاح نگراني هاي اشاعه‌اي ان ها را رفع کنيم و اين امر حتي با وجود علم همه مابه اين واقعيت است که نگراني هاي ان ها چيزي بيش از بهانه‌هايي بي اساس و سودجويانه نيست کشورهايي که خود از دير بازعميقا درگير در فعاليت هاي اشاعه اي و از عرضه کنندگان سلاح‌هاي شيمايي و فناوري مرتبط با سلاح هاي هسته اي بوده اندنمي توانند مدعي داشتن نگراني هاي اشاعه اي باشند, ممکن است‌بانيان قطعنامه به شما بگويند که به نيات ما اعتماد ندارند امامشکل اين است که دستگاه نيت سنج ان ها سابقه‌اي مفتضحانه ازعملکرد سوء مزمن از خود بر جاي گذاشته است ,کافي است به اين‌گفته مدير سابق اژانس مرکزي اطلاعات امريکا رابرت گيتس در جلسه‌استماع کنگره در مارس سال 1992 توجه شود که ادعا کرده بودايران در تلاش براي دستيابي به قابليت سلاح هاي هسته اي بوده و اضافه کرد که بعيد است ايران تا قبل از سال 2000 به اين‌هدف دست يابد بعدا در نوامبر همان سال همين سازمان سيا در پيش‌نويس گزارش تخمين هاي اطلاعاتي ملي نتيجه گيري کرد که ايران‌در حال پيشرفت در زمينه برنامه تسليحات نظامي است و مي تواندسلاح هسته‌اي را تا سال 2000 توسعه بخشد اکنون همان دستگاه اطلاعاتي مي گويد که اين‌امر تا قبل از سال 2015 اتفاق نخواهد افتاد.
آن ها از ابتداي دهه 1980 ايران را متهم مي کنند که قصددستيابي به سلاح هسته اي دارد و از اين اتهام به عنوان وسيله‌اي در جهت محروم کردن ايران از هر گونه فناوري هسته اي ازجمله حتي راکتور اب سبک يا سوخت راکتور تحقيقاتي ساخت امريکااستفاده مي کنند.
تعجب اور است که کدام قصد ايران يا کدام نگراني اشاعه اي‌سبب شده تا بانيان اصلي قطعنامه‌, امروز ايران را در بيست وهفت سال گذشته از خريد هواپيماهاي غيرنظامي يا قطعات يدکي ان‌محروم کرده است و در نتيجه موجب به خطر افتادن ايمني و جان مردم عادي ايران شوند مردمي که‌بانيان قطعنامه اين روزها به نحوي مزورانه سنگ ان هارا بر سينه مي زنند بگذاريد بگويم که اين تلا‌ش ان ها نيزخريداري نخواهد داشت.
همانگونه که مديرکل اژانس بين‌المللي انرژي اتمي گفته است‌بسياري از انچه را که شما در رابطه با ايران مشاهده‌مي کنيد ارزيابي نيات است اما يکي از درس هايي که از عراق‌اموختيم ان است که در واقع ما بايستي در نتيجه گيري هايمان‌بسيار بسيار دقيق عمل کنيم چرا که اين مسائل تفاوت ميان جنگ‌و صلح را ايجاد مي کند.
در رابطه با نيات و مقاصدخ طرفداران‌عمده قطعنامه حاضر ممکن است به نحو سودجويانه اي ادعا کنند که‌به نيات ما اعتماد ندارند اين در حالي است که خود ان ها به‌اندازه کافي گفتار و کردارهائي از خود بر جاي گذاشته‌اند که هيچ‌کس در ايران و يا هيچ جاي ديگري از جهان کمترين ترديدي را در رابطه با مقاصد شوم ان ها به خود راه نمي‌دهد ,تنها کافي است‌سخنان تفرقه‌افکنانه و خطرناک اخير نخست وزير انگليس را مورد توجه قرار دهيد يا اين که نگاهي به گزارش 23 اوت 2006 کميته‌اطلاعات مجلس نمايندگان امريکا در خصوص برنامه هسته‌اي ايران بياندازيد.
گزارش مذکور به نحو خطرناکي گمراه‌کننده است و نشان مي‌دهد برخي جنگ افروزان تا کجا پيش مي روند اين گزارش به حدي گمراه‌کننده و بي‌اساس بود که اژانس بين المللي انرژي اتمي را ناگزير کرد تا اتهامات مطروحه در ان عليه ايران را شديدا به چالش بکشد.
در اين رابطه اژانس در نامه خود بخش هايي از گزارش مزبور را تنفراور و متقلبانه خواند و تاکيد کرد که اين گزارش حاوي اظهارات‌نادرست و گمراه کننده است و در اين زمينه ادله اي را نيز براي تکذيب مدعاي اصلي اين گزارش ارائه کرد اژانس هم چنين‌تاکيد کرد که گزارش حتي تحريفاتي جدي نسبت به يافته‌هاي اژانس‌بين المللي انرژي اتمي در رابطه با فعاليت هاي هسته‌اي ايران در بر دارد.
اقاي رئيس ,در پايان تاکيد مي کنم که جمهوري اسلامي اعتقاد راسخ دارد که‌دوران سلاح هاي کشتار جمعي مدت هاست به سرامده است و اين ابزارغيرانساني قتل عام موجب ثبات داخلي يا امنيت خارجي هيچ کشوري‌نبوده است و در اينده نيز نخواهد بود.
برخلاف ان هايي که در پي تخريب معاهده عدم اشاعه و حقوق بين‌الملل به معناي عام ان هستند ما منافع زيادي در حفظ اجراي کامل‌, تقويت و جهانشمولي معاهده عدم اشاعه داريم.
تصميم امروزشورا دقيقا در جهت عکس حرکت مي کند و در اين زمينه جاي هيچ‌گونه تعجبي نيست ,زيرا که مشوقين اصلي اين حرکت شورا از يک سورژيمي است که عضو معاهده عدم اشاعه نبوده است و از سوي ديگرولي نعمت ان رژيم است که خود بدون هيچ گونه پرده پوشي‌به تخريب اين معاهده يا هر سند خلع سلاحي ديگر پرداخته است.
هيچ يک از ما فراموش نکرده‌ايم که در جريان نشست سران دولت هادر سال گذشته چه کسي با قلم قرمز مشهور خود حتي کلمه خلع سلاح‌را از سند سران حذف کرد.
همچنين ما بر اين عقيده‌ايم که ايام قلدرمابي و فشار و ارعاب‌توسط برخي دارندگان سلاح هاي هسته‌اي نيز به سرامده است0گفته مي‌شود نياز به اعتمادسازي وجود دارد البته همه ما به‌اعتمادسازي در اين جهان پر اشوب نياز داريم اما اعتماد تنها ازگذر رعايت و اعمال بدون تبعيض قانون ايجاد مي شود اين تنهامعيار عيني است پذيرش هر ملاک ديگري غير از اين در واقع تن‌دادن به امال زورمداران است .
حقوق بين الملل و معاهدات بين‌المللي را نمي توان خودسرانه و سودجويانه هر روز به شکلي و بنابه منفعتي تفسير مجدد کرد, تغيير داد يا براي ان خط قرمز دلبخواهي تعيين کرد ,حتي اگر چنين کاري به نحو موذيانه‌اي درقالب قطعنامه ها تحميل شده باشد چنين رويه‌اي براي همگان‌خطرناک است.
شوراي امنيت مي بايد نخست مشکل بي اعتمادي جهاني به خود را ازطريق احترام به اراي اعضاي سازمان ملل متحد و عمل بر اساس‌ديدگاه هاي آنان‌, همانگونه که در ماده 24 منشور موظف شده‌است جبران کند عده کثيري از اعضاي ملل متحد, عضو جنبش عدم‌تعهد و سازمان کنفرانس اسلامي هستند همين اکثريت اخيرا تاکيد کرده‌اند که حق انتخاب و تصميم گيري دولت ها در زمينه استفاده‌صلح اميز از فناوري هسته‌اي و چرخه سوخت ان ها بايد محترم شمرده‌شود, ان ها همچنين درباره اعمال تهديدات و فشارها از سوي برخي‌محافل مشخص بر ايران براي اعراض از حق ذاتي اش در توسعه انرژي‌هسته اي براي مقاصد صلح اميز ابراز نگراني کرده‌اند.
اين کشورها همچنين روشن کرده‌اند که تهديد واقعي عليه صلح وامنيت بين‌المللي در کجا قرار دارد و در همين رابطه نگراني عميق‌خود را در خصوص کسب قابليت هسته‌اي از سوي اسرائيل که تهديدي جدي و مستمر عليه امنيت کشورهاي همسايه و ساير کشورها مي باشد ابراز کرده‌اند.
آنچه اعضاي سازمان ملل از شوراي امنيت توقع دارند رسيدگي به‌اين تهديد واقعي است.»
شوراى امنيت قطعنامه عليه ايران را تصويب كرد
دوویچله
سرانجام در مناقشه‌ بر سر برنامه‌ى اتمى ايران، شوراى امنيت براى وادار كردن ايران به دست كشيدن از غنى‌سازى اورانيوم، مجازات‌هايى را وضع كرد. تا آخرين لحظات روشن نبود كه آيا روسيه، چين و قطر به قطعنامه‌ى پيشنهادى راى مثبت خواهند داد يا راى ممتنع. طبق آخرين اخبار واصله، قطعنامه عليه
ايران به اتفاق آرا تصويب شده است
مدت كوتاهى پيش از تصويب قطعنامه، يك ديپلمات غربى كه نمى‌خواست نام او فاش شود اعلام كرده بود كه آخرين پيش‌نويس قطعنامه، مورد تاييد است و احتمالا بدون راى مخالف تصويب خواهد شد. پيش‌نويس قطعنامه تا كنون چند بار به خاطر مخالفت روسيه تغيير داده شده بود.
ولاديمير پوتين رييس‌جمهورى روسيه، مدت كوتاهى پيش از راى‌گيرى شوراى امنيت در مورد قطعنامه‌ى ايران، با جرج بوش رييس‌جمهورى آمريكا در مورد اين قطعنامه گفتگوى تلفنى داشت. به گفته محافل كاخ سفيد، رهبران دو كشور در مورد مهم‌ترين نكات اين قطعنامه مواضع مشتركى داشته‌اند.
در آستانه‌ى راى‌گيرى در شوراى امنيت، از قول محافل ديپلماتيك گفته شد كه روسيه با مجازات ايران موافقت خواهد كرد. اين موضوع را روسيه به نمايندگان ساير كشورها در شوراى امنيت اعلام كرده بود.
از طرف ديگر چند ساعت پيش از راى‌گيرى شوراى امنيت، ايران بار ديگر تهديد كرد كه در صورت تصويب قطعنامه‌ى شوراى امنيت، دست به اقدامات مخالف خواهد زد. غلامعلى حداد عادل رييس مجلس شوراى اسلامى در تهران اعلام كرد كه اگر حق مردم ايران براى استفاده از فن‌آورى اتمى از طريق قطعنامه‌ى سازمان ملل سلب شود، مجلس ايران در گونه‌ى مناسبات با آژانس بين‌المللى انرژى اتمى تجديدنظر خواهد كرد.
پيش از وى علاالدين بروجردى عضو كميسيون امنيت مجلس شوراى اسلامى نيز به خبرگزارى مهر گفته بود كه در صورت مجازات ايران، همكارى با آژانس بين‌المللى انرژى اتمى راكد گذاشته خواهد شد. وى به پيش‌نويس قانونى از طرف مجلس ايران استناد كرد كه مطابق آن ورود بازرسان اين آژانس به تاسيسات اتمى ايران ممنوع خواهد بود. بروجردى افزود كه قطعنامه‌ى شوراى امنيت نه تنها تاثيرى نخواهد داشت، بلكه مجلس و دولت ايران را در هدفشان براى گسترش فن‌آورى هسته‌اى مصمم تر خواهد ساخت
متن كامل قطعنامه شوراي امنيت عليه برنامه هسته‌اي ايران
پیک ایران
خبرگزاري فارس: شوراي امنيت سازمان ملل شنبه شب قطعنامه تعديل شده سه كشور اروپايي را تحت فشار آمريكا در حالي كه بخش‌هاي متعددي از آن با اعمال نفوذ روسيه و چين حذف شده بود، تصويب كرد.
خبرگزاري فارس نظر به اهميت آشنايي مخاطبان متن كامل اين قطعنامه را منتشر مي‌كند.
شوراي امنيت
با يادآوري بيانيه رئيس خود
, S/PRST/2006/15
مورخ 29 مارس 2006, و قطعنامه 1696 (2006) مورخ 31 جولاي 2006؛
با تأكيد مجدد بر تعهدش نسبت به معاهده عدم اشاعه تسليحات هسته‌اي و يادآوري حق كشورهاي عضو براي توسعه، تحقيق, توليد و بكارگيري انرژي هسته‌اي براي مقاصد صلح آميز و بدون تبعيض طبق مواد 1 و 2 معاهده؛
با تكرار مجدد نگراني جدي خود درخصوص گزارش‌هاي متعدد مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و قطعنامه شوراي حكام آژانس در خصوص برنامه هسته‌اي ايران كه توسط مديركل آژانس به شورا گزارش شده، از جمله قطعنامه GOV/2006/14؛
با تكرار مجدد نگراني جدي خود از اين كه مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در گزارش 27 فوريه 2006 (GOV/2006/15) تعدادي از موضوعات باقي مانده و نگراني‌هايي را درمورد برنامه هسته‌اي ايران از جمله موضوعاتي كه مي‌توانسته ابعاد هسته‌اي نظامي داشته باشد فهرست نموده است و اين كه آژانس نمي تواند نتيجه گيري كند كه هيچگونه مواد يا فعاليت هاي هسته اي اظهارنشده در ايران وجود ندارد؛
با تكرار مجدد نگراني جدي خود درخصوص گزارش 28 آوريل 2006 مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي (GOV/2006/27) و يافته هاي آن گزارش, از جمله اينكه با گذشت بيش از 3 سال از تلاش هاي آژانس براي بدست آوردن شفافيت درخصوص كليه ابعاد برنامه هسته اي ايران, شكاف هاي موجود در دانش آژانس موجب نگراني است و آژانس نمي تواند در تلاش هاي خود به منظور ارائه تضمين درخصوص فقدان مواد و برنامه هاي هسته اي اظهار نشده، پيشرفتي صورت دهد؛
با نگراني جدي خاطرنشان مي سازد همانطور كه در گزارش هاي 8 ژوئن 2006 (GOV/2006/38) و 31 آگوست 2006 (GOV/2006/53) و 14 نوامبر 2006 (GOV/2006/64) مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي مورد تأييد قرار گرفته, ايران تعليق كامل و پايدار تمامي فعاليت هاي مرتبط با غني سازي و بازفرآوري مقرر در قطعنامه 1696 (2006) را برقرار نساخته, همكاري خود با آژانس را طبق پروتكل الحاقي از سرنگرفته, ساير اقدامات درخواست شده توسط شوراي حكام آژانس را اتخاذ ننموده و به مفاد قطعنامه 1696 (2006) شوراي امنيت پايبند نبوده و اينكه اين اقدامات براي ايجاد اعتماد ضروري هستند و به طور جدي از امتناع ايران در اتخاذ اين قدم ها، ابراز تأسف مي نمايد؛
با تأكيد بر اهميت تلاش هاي سياسي و ديپلماتيك براي يافتن راه حلي مذاكره شده كه تضمين نمايد برنامه هسته اي ايران منحصرا براي مقاصد صلح آميز است, و با خاطرنشان ساختن اينكه چنين راه حلي به سود عدم اشاعه در نقاط ديگر خواهد بود و با استقبال از تعهد مستمر چين, فرانسه, آلمان, فدراسيون روسيه, انگلستان, آمريكا و نماينده عالي اتحاديه اروپا براي دستيابي به راه حلي بر اساس مذاكره؛
با عزم به اثر بخشيدن به تصميمات خود از طريق اتخاذ اقدامات مناسب به منظور ترغيب ايران به پايبندي به قطعنامه 1696 (2006) و درخواست‌هاي آژانس و همچنين به منظور محدود نمودن ايران در توسعه فناوري هاي حساس در پشتيباني از برنامه هاي هسته اي و موشكي‌اش تا زماني كه شوراي امنيت تشخيص دهد كه اهداف اين قطعنامه برآورده شده است؛
با نگراني نسبت به خطرات اشاعه ناشي از برنامه هسته اي ايران، در اين چارچوب، با قصور مستمر ايران در برآوردن درخواست هاي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي و پايبندي به مفاد قطعنامه 1696 (2006) شوراي امنيت, و با توجه به مسئوليت اوليه شورا طبق منشور ملل متحد براي حفظ صلح و امنيت بين‌المللي؛
با اقدام ذيل ماده 41 فصل هفتم منشور ملل متحد؛
1) تأكيد مي كند ايران بايد بدون تأخير بيشتر, اقدامات مقرر شده در قطعنامه GOV/2006/14 شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي را اتخاذ نمايد، اقداماتي كه براي ايجاد اعتماد نسبت به مقاصد صرفا صلح آميز برنامه هسته اي خود و براي حل و فصل مسايل باقيمانده ضروري هستند.
2) در اين چارچوب تصميم مي گيرد كه ايران مي بايست بدون تأخير بيشتر، تمامي فعاليت‌هاي هسته‌اي حساس از نظر اشاعه زير را تعليق نمايد:
الف) تمامي فعاليت‌هاي بازفرآوري و مرتبط با غني‌سازي از جمله تحقيق و توسعه، به گونه اي كه توسط آژانس بين‌المللي انرژي اتمي مورد راستي‌آزمايي قرار گيرد؛ و
ب) كار كردن بر روي تمامي پروژه‌هاي مرتبط با آب سنگين، از جمله ساخت رآكتور تحقيقاتي كه با آب سنگين كار مي‌كند، به گونه اي كه توسط آژانس مورد راستي‌آزمايي قرار گيرد.
3) تصميم مي گيرد كه كليه كشورها مي بايست اقدامات لازم به منظور ممانعت از عرضه, فروش يا انتقال مستقيم يا غيرمستقيم از سرزمينشان يا بوسيله اتباعشان, يا با استفاده از كشتي ها و هواپيماهاي تحت پرچمشان و يا استفاده و بكارگيري در راستاي منافع ايران - اعم از اينكه منشاء آن در قلمروشان بوده يا نباشد - نسبت به كليه اقلام, مواد, تجهيزات, كالاها و فناوري كه مي تواند به فعاليت‌هاي مرتبط با غني‌سازي، بازفرآوي يا آب سنگين ايران، يا به توسعه سيستم‌هاي پرتاب سلاح هسته‌اي كمك نمايد، از جمله موارد زير، را به مورد اجرا گذارند:
الف) مواردي كه در بخش‌هاي B.6, B.5, B.4, B.3, B.2 و B.7 از INFCIRC/254/Rev.8/Part1 در سندS/2006/814 تصريح گرديده؛
ب) مواردي كه ‌در بخش‌هاي A.1 وB.1 از INFCIRC/254/Rev.8/Part1 در سند S/2006/814 تصريح گرديده، به جز عرضه، فروش و يا انتقال:
(1) تجهيزات اشاره شده در B.1، در صورتي كه اين تجهيزات مورد استفاده در رآكتورهاي آب سبك باشند؛
(2) اورانيوم با غناي پايين مورد اشاره در A.1.2، در صورتي كه بخشي از عناصر مونتاژ شده سوخت هسته‌اي براي رآكتورهاي مزبور باشد؛
ج) موارد مصرحه در سند S/2006/815، به جز عرضه، فروش و يا انتقال اقلام مورد اشاره در 19.A.3 از طبقه‌بندي II؛
د) در صورت ضرورت، ساير اقلام، مواد، تجهيزات،كالاها و فناوري كه به تشخيص شوراي امنيت يا كميته كه تحت بند 18 زير تشكيل مي شود (كه از اين پس "كميته" خوانده مي‌شود) مي‌توانند به فعاليت‌هاي مرتبط با غني‌سازي، يا بازفرآوري، يا آب سنگين، و يا توسعه سيستم‌هاي پرتاب سلاح هسته‌اي كمك نمايند.
4) تصميم مي گيرد كليه كشورها بايستي اقدامات لازم را به منظور جلوگيري از عرضه، فروش يا انتقال مستقيم يا غيرمستقيم از سرزمينشان، يا بوسيله اتباعشان, يا با استفاده از كشتي ها و هواپيماهاي تحت پرچمشان و يا استفاده در ايران يا بكارگيري در راستاي منافع آن - اعم از اينكه منشاء آن در قلمروشان بوده يا نباشد - نسبت به كليه اقلام, مواد, تجهيزات, كالاها و فناوري ذيل، به مورد اجرا گذارند:
(الف) مواردي كه در بخش INFCIRC/254/Rev.7/Part2 از سند S/2006/814 آمده‌اند، در صورتي كه به تشخيص دولت صادر كننده به فعاليت‌هاي مرتبط با غني‌سازي، بازفرآوري و يا آب سنگين كمك خواهد كرد؛
(ب) هر يك از اقلام ديگري كه در اسناد S/2006/814 و S/2006/815 فهرست‌بندي نشده‌اند، در صورتي كه كشور صادر كننده تشخيص دهد كه اقلام مزبور به فعاليت‌هاي مرتبط با غني‌سازي، بازفرآوري و يا آب سنگين، و يا توسعه سيستم‌هاي پرتاب سلاح هسته‌اي كمك خواهد كرد؛
(ج) هر نوع از اقلام ديگري كه به تشخيص كشور صادر كننده به پيگيري فعاليت‌هاي مرتبط با ساير موضوعاتي كه آژانس درباره آنها ابراز نگراني نموده و يا آنها را به عنوان موضوع باقي مانده مشخص كرده است، كمك خواهد كرد.
5)تصميم مي‌گيرد كه تمامي دولت‌ها، براي عرضه، فروش يا انتقال تمامي اقلام، مواد، تجهيزات، كالاها و فناوري‌هاي مورد اشاره در اسناد S/2006/814 و S/2006/815 كه صادرات آنها به ايران طبق بندهاي 3 (ب)، 3 (ج) يا 4 (الف) فوق ممنوع نيست، بايد تضمين نمايند كه:
(الف) الزامات مربوط به رهنمودهاي تصريح شده در اسناد S/2006/814 و S/2006/985 به نحو مقتضي برآورده شده‌اند؛ و
(ب) وضعيتي كسب نموده‌اند يا در وضعيتي هستند كه مي توانند به شيوه‌اي موثر حق راستي‌آزمايي را نسبت به استفاده نهايي و مكان استفاده نهايي از هر نوع اقلام عرضه شده را اعمال نمايند؛ و
(ج) ظرف مدت 10روز، عرضه، فروش يا انتقال را به كميته اطلاع دهند؛ و
(د) در رابطه با اقلام، مواد، تجهيزات، كالاها و فناوري مندرج در سند S/2006/814 نيز ظرف مدت 10 روز عرضه، فروش يا انتقال آنها را به اطلاع آژانس برسانند.
6) تصميم مي گيرد كليه كشورها بايستي اقدامات مورد نياز به منظور جلوگيري از فراهم آوردن هرگونه مشاركت فني يا آموزشي, كمك مالي, سرمايه گذاري, و واسطه گري يا ساير خدمات و انتقال منابع مالي يا خدمات مرتبط با عرضه، فروش, انتقال، توليد يا استفاده از اقلام, مواد, تجهيزات, كالاها و فناوري ممنوعه تعيين شده در بند 3 و 4 فوق را به مورد اجرا گذارند.
7) تصميم مي‌گيرد كه ايران نبايد هيچيك از اقلام مصرحه در سندS/2006/814 وS/2006/815 را صادر نمايد و تمامي كشورهاي عضو بايد تهيه اين اقلام از ايران به وسيله اتباعشان، و يا با استفاده از كشتي و يا هواپيماي داراي پرچم‌شان چه مقصد آنها خاك ايران باشد چه نباشد، را ممنوع نمايند.
8) تصميم مي گيرد كه ايران بايد دسترسي و همكاري مورد درخواست آژانس را فراهم نمايد تا آن را قادر سازد كه تعليق مورد اشاره در بند 2 را راستي آزمايي نمايد و تمامي مسائل باقي مانده‌اي را كه در گزارش هاي آژانس مورد اشاره قرار گرفته‌اند حل و فصل نمايد و از ايران مي خواهد تا پروتكل الحاقي را سريعا تصويب نمايد.
9) تصميم مي‌گيرد كه اقدامات مقرر شده در بند 3 و4 و 6 فوق در جايي كه كميته از قبل و مورد به مورد تشخيص دهد كه چنين عرضه، فروش، انتقال و ارائة اين قبيل اقلام يا كمك‌ها بطور روشن (قطعي) به توسعة فناوري‌هاي مرتبط با فعاليتهاي حساس هسته‌اي و گسترش سيستمهاي انتقال سلاحهاي هسته اي ايران كمكي نخواهد كرد، اعمال نخواهد شد؛ از جمله در جايي كه چنين اقلام يا كمكهايي در رابطه با مواد غذايي، كشاورزي، پزشكي يا ساير اهداف بشردوستانه باشد، مشروط به آنكه:
(الف): قراردادهاي تحويل چنان اقلام يا كمكهايي در برگيرنده تضمينهاي مناسب در خصوص مصرف‌كننده نهايي باشد؛ و
(ب): ايران متعهد شده باشد كه چنان اقلامي را در جهت اشاعه فعاليتهاي حساس هسته اي يا براي گسترش سيستمهاي انتقال سلاحهاي هسته اي به كار نبرد.
10) از تمامي كشورها مي خواهد كه نسبت به ورود ‌به يا عبور از خاكشان توسط افرادي كه در فعاليتهاي هسته اي حساس به اشاعه و يا توسعه سيستمهاي پرتاب سلاح هسته‌اي ايران دخيل هستند، مستقيماٌ با آن ارتباط دارند و يا از آن حمايت مي‌كنند، مراقبت جدي داشته باشند، و در اين رابطه تصميم مي گيرد كه تمامي كشورها بايد ورود افراد مورد اشاره در پيوست اين قطعنامه (از اين پس"پيوست" خوانده مي‌شود) و ديگر افرادي كه به تشخيص شوراي امنيت يا كميته در فعاليتهاي هسته اي حساس به اشاعه و يا توسعه سيستمهاي پرتاب سلاح هسته‌اي ايران دخيل هستند، يا مستقيماٌ با آن ارتباط دارند و يا از آن حمايت مي‌كنند، از جمله از طريق مشاركت در خريد اقلام ،‌كالاها، تجهيزات ، مواد و فناوري ممنوعه اشاره شده در و يا تحت تدابير بندهاي 3 و 4 فوق به جز مواردي كه چنين سفري براي فعاليتهاي مستقيماٌ‌ مرتبط با اقلام برشمرده شده در بندهاي فرعي 3(ب)(1) و (2) فوق باشد، به خاكشان و يا عبور آنها از خاكشان را به كميته اطلاع دهند؛
11) تاكيد مي كند كه محتويات بند فوق هيچ كشوري را ملزم به جلوگيري از ورود اتباعش به خاك خود نمي كند،‌ و تمامي كشورها بايد، در اجراي بند فوق ملاحظات بشردوستانه و ضرورت تحقق اهداف اين قطعنامه از جمله هرجاكه مربوط به ماده 15 اساسنامه آژانس باشد، را مد نظر قرار دهند؛
12) تصميم مي گيرد كه تمامي دولتها كليه اعتبارات، دارايي‌هاي مالي و ساير منابع اقتصادي كه در تاريخ پذيرش اين قطعنامه و يا هر زمان ديگري پس از آن در قلمروشان قرار دارد و متعلق به يا در كنترل اشخاص يا نهادهايي هستند كه در ضميمه قطعنامه مشخص شده اند، يا ديگر اشخاص و نهادهايي كه شوراي امنيت يا كميته تشخيص دهد كه در فعاليتهاي حساس ايران در زمينة اشاعة هسته اي يا گسترش سيستمهاي انتقال سلاحهاي هسته اي ايران مشاركت دارند يا مستقيما مرتبط هستند يا به اين برنامه ها حمايت مي رسانند، يا تمامي اشخاص يا نهادهايي كه از طرف آنان و يا با هدايت آنان، يا به وسيله نهادهاي متعلق به آنان يا در كنترل آنان، از جمله از طريق راههاي غيرقانوني، عمل مي كنند مسدود خواهند نمود، و در صورتيكه و در زمانيكه شوراي امنيت يا كميته نام آنها را از پيوست حذف نمايد، تدابير اين بند در رابطه با اين افراد يا نهادها ديگر اجرا نخواهد شد، و نيز تصميم مي گيرد كه تمام دولتها بايد اطمينان حاصل كنند كه از هر گونه اعتبارات، دارايي‌هاي مالي، يا منابع اقتصادي كه توسط اتباعشان يا اشخاص يا نهادهاي در قلمروشان در اختيار اشخاص و نهادهاي فوق‌الذكر قرار گيرد ممانعت خواهد شد.
13) تصميم مي گيرد كه اقدامات مقرر شده در بند 12 فوق در مورد آن دسته از اعتبارات، دارايي‌ها و منابع اقتصادي كه دولتهاي مربوطه به نحو ذيل تشخيص دهند، اعمال نخواهد گرديد:
(الف) براي انجام مخارج اساسي ضروري باشد، از قبيل پرداختها براي اقلام غذايي، اجاره‌بها، رهن‌ها، داروها و امور پزشكي، مالياتها، حق بيمه ها و هزينه هاي خدمات عمومي يا منحصرا براي پرداخت معقول دستمزد امور تخصصي و حرفه‌اي و هزينه هاي مرتبط با مسائل حقوقي و قضايي كه طبق قوانين ملي كشورها به نگهداري اعتبارات، دارايي‌ها و منابع اقتصادي توقيف شده، تعلق مي‌گيرد، پس از اطلاع‌رساني دولت ذيربط به كميته مبني بر قصد خود در صدور اجازه دسترسي، هرجا مقتضي باشد، به اين دارايي‌ها، اعتبارات و ساير منابع اقتصادي به شرط آنكه ظرف 5 روز كاري با پاسخ منفي كميته روبرو نگردد؛
(ب) براي انجام مخارج فوق‌العاده ضروري باشد، مشروط بر آنكه اين تصميم توسط دولت مربوطه به كميته اطلاع داده شده و به تصويب كميته برسد؛
(ج) موضوع يك دادرسي قضايي يا حق وثيقه باشد كه در آن، برداشت از اعتبارات، اموال، دارايي‌ها و منابع اقتصادي مزبور ممكن است مورد دادرسي يا توثيق قرار گرفته باشد، مشروط بر آنكه تاريخ دادرسي مقدم بر تاريخ پذيرش اين قطعنامه بوده باشد و نيز برداشت از آنها در جهت منافع اشخاص يا نهادهايي كه در بند 10 و بند 12 فوق مورد اشاره قرار گرفته‌اند نباشد و نيز توسط دولت ذيربط به اطلاع كميته رسيده باشد.
(د) براي فعاليت‌هايي كه مستقيما با اقلام مورد اشاره در بندهاي فرعي 3 (ب) (1) و (2) فوق مرتبط هستند لازم باشند و توسط دولت‌هاي ذيربط به اطلاع كميته رسيده باشند؛
14) تصميم مي گيرد كه دولتها مي توانند اجازه دهند، بهره يا ساير عوايد متعلقه يا پرداختهايي در اثر قراردادها، توافقنامه ها يا تعهدات مالي كه از نظر زماني قبل از تاريخي ايجاد شده باشند كه دارايي‌هاي توقيف شده طبق بند 12 بالا، موضوع اين قطعنامه واقع شده‌اند، به حسابهاي مزبور اضافه شود مشروط بر آنكه تمام اين نوع عوايد و سودها نيز موضوع مفاد اين قطعنامه قرار گرفته و مسدود بمانند.
15)
تصميم مي گيرد كه مفاد بند 12 بالا مانع از آن نخواهد شد كه فرد يا نهادي كه در بند مزبور مشخص شده است به موجب قراردادي كه قبل از درج نام فرد يا نهاد مورد نظر در "فهرست" منعقد شده است؛ پرداختي انجام دهد مشروط بر آنكه دولتهاي ذيربط تشخيص دهند كه:
(الف) قرارداد مزبور با هيچ يك از اقلام ممنوعه، مواد، تجهيزات، كالاها، فناوريها، كمكها، آموزش، كمكهاي مالي، سرمايه گذاري، واسطه‌گري يا خدماتي كه در بند هاي 3 و 4 و 6 فوق بدانها اشاره شده است، مرتبط نباشد؛
(ب) پرداخت مزبور مستقيم يا غيرمستقيم به شخص يا نهادي كه در بند 12 مشخص شده است نبوده باشد؛
و بعد از اعلام كشورهاي مربوطه به كميته از قصد خود، در صورت اقتضاء، براي رفع توقيف سرمايه ها، ديگر داراييهاي مالي، يامنابع اقتصادي براي اين هدف، 10روز كاري قبل از صدور چنين مجوزي؛
16) تصميم مي‌گيرد همكاري‌هاي فني كه توسط آژانس بين المللي انرژي اتمي و يا تحت اشراف اين سازمان با ايران صورت مي گيرد بايد صرفا براي امور غذايي، كشاورزي، پزشكي، ايمني و يا ديگر اهداف بشردوستانه و يا در صورتي كه براي پروژه‌هاي مستقيما مرتبط با اقلام مورد اشاره در بندهاي فرعي 3 (ب) (1) و (2) فوق مرتبط هستند لازم باشد، ولي هيچيك از اين همكاريهاي فني نبايد به فعاليتهاي هسته‌اي حساس از نظر اشاعه كه در بند 2 فوق تشريح شده است، مرتبط باشد؛
17) از تمامي دولت‌ها مي‌خواهد تا هوشياري به خرج دهند و از تدريس يا آموزش تخصصي اتباع ايراني، در قلمروشان يا توسط اتباعشان، در مورد رشته هايي كه به فعاليت‌هاي هسته‌اي حساس به اشاعه ايران و توسعه سيستم‌هاي پرتاب سلاح هسته‌اي ايران كمك مي كند جلوگيري به عمل آورند.
18) تصميم مي گيرد تا بر طبق ماده 28 آيين كار موقتي خود، كميته اي را تشكيل دهد كه در آن هر 15 عضو شوراي امنيت حضور خواهند داشت و وظايف ذيل را به عهده بگيرد:
(الف) تلاش جهت دريافت اطلاعات در رابطه با اقدامات اتخاذ شده تمامي كشورها خصوصا كشورهاي منطقه و كشورهايي توليد كننده اقلام، مواد تجهيزات، كالاها و فناوري مورد اشاره در بند 3 و 4 فوق، براي اجراي مؤثر اقدامات مقرر شده در بند هاي 3، 4، 5، 6،7، 8، 10 و 12 اين قطعنامه و نيز دريافت هر گونه اطلاعات بيشتري كه كميته در اين زمينه مفيد تشخيص دهد؛
(ب) تلاش جهت دريافت اطلاعات از دبيرخانه آژانس بين المللي انرژي اتمي در خصوص اقدامات اتخاذ شده توسط آژانس براي اجراي مؤثر اقدامات مقرره در بند16 اين قطعنامه و دريافت هر گونه اطلاعات بيشتري كه كميته در اين زمينه مفيد تشخيص دهد؛
(ج) بررسي و اتخاذ اقدامات مقتضي در خصوص اطلاعات مربوط به نقض هاي احتمالي اقدامات مقرر شده در بند هاي 3، 4، 5، 6،7، 8، 10 و12 اين قطعنامه؛
(د) بررسي و تصميم گيري در خصوص درخواست هاي مربوط به معافيت‌هاي مقرر در بندهاي 9، 13 و 15 فوق؛
(ه) در صورت ضرورت، تعيين موارد بيشتري از اقلام، مواد، تجهيزات، كالاها و فناوري كه براي اهداف بند 3 فوق در نظر گرفته شوند؛
(و) در صورت ضرورت، تعيين ساير افراد و نهادهايي كه موضوع اقدامات مقرر در بندهاي 8 و 10 فوق قرار گيرند؛
(ز) ترويج و انتشار اصول راهنماي لازم بمنظور تسهيل اجراي اقدامات مقرر شده در اين قطعنامه كه در آنها از جمله از دولتها خواسته شود تا، هر جا امكان دارد، اطلاعاتي در خصوص اينكه چرا فرد و/ يا نهادهاي مشمول معيارهاي مقرر شده در بندهاي10 و12 گرديده و همچنين هر گونه اطلاعات شناسايي كننده مرتبط را ارائه دهند؛
(ح) ارائه گزارش به شوراي امنيت در خصوص كار كميته و در خصوص اجراي اين قطعنامه، حداقل هر 90روز يكبار، همراه با نقطه نظرات و توصيه‌ها، بويژه در مورد راه هاي تقويت كارآمدي اقدامات مقرر در بندهاي 3، 4، 5، 6،7، 8، 10 و 12 فوق؛
19) تصميم مي‌گيرد كه تمام كشورها بايد ظرف مدت 60 روز از تاريخ پذيرش اين قطعنامه در خصوص گامهايي كه به منظور اجراي موثر بندهاي 3، 4، 5، 6،7، 8، 10 و 12 و 17 فوق برداشته اند به كميته گزارش نمايند؛
20) معتقد است تعليق مقرر در بند 2 فوق و نيز پايبندي كامل و راستي آزمايي شده ايران نسبت به درخواستهاي شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي به يك راه حل ديپلماتيك و مذاكره شده كه تضمين نمايد برنامه هسته اي ايران منحصرا براي مقاصد صلح آميز است كمك مي كند، و اراده جامعه بين المللي براي كاركردن به نحوي مثبت در جهت چنين راه حلي را مورد تاكيد قرار مي دهد، و ايران را تشويق مي كند، مطابق با مفاد فوق، با جامعه بين المللي و با آژانس مجددا تعامل نمايد، و تاكيد مي كند كه چنين تعاملي براي ايران مفيد خواهد بود؛
21) از تعهد چين، فرانسه، آلمان، فدراسيون روسيه، انگليس و آمريكا با حمايت نماينده عالي اتحاديه اروپا به يافتن راه حل مبتني بر مذاكره براي اين موضوع استقبال مي كند و ايران را تشويق مي كند بمنظور (حصول به) ترتيباتي جامع و بلندمدت كه توسعه روابط و همكاري با ايران بر مبناي احترام متقابل و ايجاد اعتماد بين المللي نسبت به ماهيت منحصرا صلح آميز برنامه هسته‌اي ايران را ميسر سازد، با پيشنهادهاي ژوئن 2006 آنان (s/2006/521) كه در قطعنامه 1696 (2006) شوراي امنيت نيز تاييد گرديد، وارد تعامل شود؛
22) عزم خود را براي تقويت اقتدار آژانس بين المللي انرژي اتمي مورد تاكيد مجدد قرار مي‌دهد، قويا از نقش شوراي حكام آژانس حمايت مي كند، از مديركل و دبيرخانه آژانس بخاطر تلاشهاي حرفه اي و بي طرفانه آنها براي حل و فصل تمامي مسائل باقي مانده در ايران در چارچوب آژانس تقدير و آنها را تشويق مي كند، و بر ضرورت ادامه كار آژانس براي روشن ساختن تمامي مسائل باقي مانده مربوط به برنامه هسته اي ايران تاكيد مي كند؛
23) از مديركل آژانس درخواست مي كند ظرف مدت 60 روز گزارشي در مورد اينكه آيا ايران تعليق كامل و پايدار تمامي فعاليتهاي مندرج در اين قطعنامه را برقرار ساخته است يا خير، و همچنين در مورد پايبندي ايران نسبت به كليه اقدامات مقرر شده توسط شوراي حكام آژانس و ديگر مفاد اين قطعنامه به شوراي حكام آژانس و به موازات آن به شوراي امنيت جهت بررسي ارائه دهد؛
24) تاكيد مي كند كه شورا اقدامات ايران را در پرتوي گزارشي كه به موجب بند23 فوق بدان ارجاع خواهد شد و گزارش مزبور بايد ظرف 60 روز ارائه شود، بايد مورد بازنگري قرار دهد و تاكيد مي‌كند كه:
(الف) در صورتي كه ايران كليه فعاليت هاي مورد اشاره در مرتبط با غني سازي و بازفرآوري از جمله تحقيق و توسعه را به گونه اي كه توسط آژانس مورد راستي آزمايي قرار گيرد مورد تعليق قرار دهد، بايد اجراي اين اقدامات را به حالت تعليق درآورد و بايد اجازه دهد كه مذاكرات آغاز شود؛
(ب) به محض تبعيت كامل ايران از تعهدات خود ناشي از قطعنامه‌هاي مربوطه شوراي امنيت و اجراي الزامات شوراي حكام آژانس، به گونه‌اي كه شوراي حكام آن را تاييد نمايد، تمام تدابيري كه در بندهاي 3، 4، 5، 6، 7، 10 و 12 اين قطعنامه آمده است را بايد خاتمه دهد؛
(ج) در صورتي كه گزارش مورد اشاره در بند 23 فوق نشان دهد كه ايران به اين قطعنامه پايبند نبوده، تدابير مقتضي بيشتري بر اساس ماده 41 از فصل 7 منشور سازمان ملل به منظور ترغيب ايران به پايبندي به اين قطعنامه و تعهدات خود در قبال آژانس اتخاذ نمايد و تاكيد مي‌كند در صورتي كه تدابير اضافي فوق نياز شود، تصميمات اضافي لازم خواهد بود؛
25) تصميم مي گيرد اين موضوع را همچنان در دستور كار خود نگاه دارد.
پيوست
الف. نهادهاي درگير در برنامه هسته‌اي
1. سازمان انرژي اتمي ايران
2. شركت انرژي مصباح (تهيه كننده رآكتور تحقيقاتي A 40- اراك)
3. كالا- الكتريك (عكا كالاي الكتريك) (تهيه كننده كارخانه آزمايشي غني‌سازي سوخت (PFEP)- نطنز)
4. شركت پارس تراش (درگير در برنامه سانتريفوژ، شناسايي شده در گزارش‌هاي آژانس)
5. فرآيند تكنيك (درگير در برنامه سانتريفوژ)
6. سازمان صنايع دفاع (سازمان مادر زير مجموعه وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، كه برخي از توابع آن در برنامه ساخت قطعات سانتريفوژ و برنامه موشكي درگير بوده‌اند)
7. هفت تير (زير مجموعه سازمان صنايع دفاع، كه عموما به عنوان نهادي مستقيما درگير در برنامه هسته‌اي شناخته شده است)
ب. نهادهاي درگير در برنامه موشك‌هاي بالستيك
1. گروه صنعتي شهيد همت (زير مجموعه سازمان هوا- فضا)
2. گروه صنايع شهيد باقري (زيرمجموعه سازمان هوا-فضا)
3. گروه صنايع فجر (قبلا كارخانه توليد ابزارهاي سنجش بوده است، زيرمجموعه سازمان هوا- فضا)
ج. افراد درگير در برنامه هسته‌اي
1. محمد قنادي، معاون تحقيق و توسعه سازمان انرژي اتمي ايران
2. بهمن اصغرپور، مدير اجرايي (اراك)
3. داود آقاجاني، رئيس كارخانه آزمايشي غني‌سازي سوخت (PFEP)
4. احسان منجمي مدير ساخت پروژه- نطنز
5. جعفر محمدي، مشاور فني سازمان انرژي اتمي ايران (مسئول مديريت توليد سوپاپ‌هاي سانتريفوژ)
6. علي حاجي‌نيا ليلابادي، مديركل شركت انرژي مصباح
7. سردار محمد مهدي نژادنوري، رئيس دانشگاه فناوري دفاعي مالك اشتر (دانشكده شيمي، وابسته به وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، آزمايشاتي بر روي برليوم انجام داده است)
د. افراد درگير در برنامه موشك‌هاي بالستيك
1. سردار حسين سليمي فرمانده نيروي هوايي، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي
2. احمد وحيد دستجردي، رئيس سازمان هوا_ فضا
3. رضا قلي اسماعيلي، رئيس بخش بازرگاني و امور بين‌الملل سازمان هوا- فضا
4. بهمنيار مرتضي بهمنيار، رييس بخش بودجه و مالي سازمان هوا- فضا
ه. افراد درگير در هر دو برنامه موشكي و هسته‌اي
1. سردار يحيي رحيم صفوي، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي
تصویب دو فوریت طرح تعلیق بازرسی‌های آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران
پیک ایران
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دو فوریت طرح الزام دولت به تجدید نظر در همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی رای مثبت دادند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، در صورت تصویب نهایی این طرح دولت ملزم به تجدید نظر با همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهد شد.
در جلسه علنی امروز، پس از توضیحات بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و اظهارات موافقان و مخالفان، از مجموع 203 رای ماخوذه، 184 نماینده به دو فوریت این طرح رای مثبت دادند و 12 نفر با‌ آن مخالفت کردند. 6 نفر نیز رای ممتنع دادند
لاريجانی: "نصب سه هزار سا‌نتریفیوژ از امروز آغاز میشود"
ایرانپرس نیوز
به‌ گزارش‌ خبرگزاری‌ فرانسه‌ از تهران‌، علی‌ لاريجانی،‌ دبير شورايعالی ‌امنيت‌ جمهوری اسلامی‌ در پاسخ به تصويب‌ قطعنامه‌ تحريم‌ رژیم تهران‌ در شورای‌ امنيت‌ سازمان ملل گفت "فعاليت‌ نصب‌ سه‌ هزار دستگاه سانتريفوژ در تاسيسات‌ غنی‌ سازی‌ نظنز از امروز آغاز میشود."
لاريجانی که سخنانش در روزنامه حکومتی کیهان درج شده، گفته است "ما عمليات‌ نصب‌ سه‌ هزار سانتريفوژ غنی‌ سازی اورانيوم‌ را در تاسيسات‌ نطنز تسريع خواهيم‌ کرد."
لاريجانی‌ گفته است‌ "ما پيش تر نيز بارها اعلام‌ کرده‌ بوديم‌ اگر غربيها بخواهند از طريق‌ شورای‌ امنيت‌ وارد عمل‌ شوند، اين‌ مسئله‌ نه‌ تنها هيچ‌ تاثيری‌ بر ما نخواهد داشت،‌ بلکه‌ عزم‌ ما را در پيگيری‌ و تحقق‌ اهداف‌ هسته‌ ای‌ خود حتی‌ با سرعتی بيشتر راسخ تر خواهد ساخت. اقدام‌ شورای امنیت هیچ تاثيری‌ بر اراده‌ ما‌ در پيشبرد فناوری‌ هسته‌ ای‌ نخواهد داشت."
سخنگوی‌ وزارت‌ امور خارجه‌ جمهوری اسلامی نیز با تاکید بر ادامه فعالیتهای هسته ای گفته است "صدور قطعنامه شورای امنیت هيچ‌ تاثيری‌ در عزم‌ و اراده‌ ما‌ در ادامه‌ راهی که در پیش گرفته ایم، ندارد‌."
وی که در جمع خبرنگاران سخن می گفت،‌ با لحنی تهدیدآمیز افزود‌ "اين‌ قطعنامه‌ بر خلاف‌ مواضع حقوقی‌ و قوانین‌ بين‌ المللی‌ تصويب‌ شده‌ و جمهوری اسلامی‌ ملزم‌ نيست‌ همکاريهايش‌ را همچون‌ گذشته‌ با آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه‌ دهد‌. تصميمات‌ در باره‌ چگونگی‌ اين‌ روابط در آينده‌ به‌ اطلاع‌ عموم‌ خواهد رسيد‌."
رژیم تهران تاکنون‌ دو آبشار 164 تايی سانتريفوژ را در تاسيسات‌ زیرزمینی نطنز نصب‌ کرده‌ و اعلام‌ کرده‌ است‌ قصد دارد تا ماه‌ مارس‌ آینده سانتريفوژهای‌ جديد را نصب‌ کند. احمدی نژاد در اظهارات اخیر خود از برپايی‌ جشن‌ هسته‌ ای‌ در همين‌ ايام‌ در جمهوری‌ اسلامی‌ خبر داده‌ است.
خبرگزاری فرانسه نوشت نصب‌ سه‌ هزار سانتريفوژ گامی‌ مهم‌ در جهت‌ غنی‌ سازی‌ اورانيوم‌ در ابعاد‌ صنعتی‌ بشمار می رود و این در حالیست که شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه 1737 از رژیم تهران خواسته است بدون تاخیر فعالیتهای حساس هسته ای از جمله برنامه غنی سازی اورانیوم را متوقف سازد.
قطعنامه‌ 1737 شورای‌ امنيت نتيجه‌ ماهها گفتگو در باره‌ ميزان‌ شدت‌ و وسعت‌ تحریمهای‌ اعمال‌ شده‌ علیه رژیم تهران است.
اين‌ قطعنامه‌ الزام‌ آور است،‌ اما مجازات‌ را به‌ اقدامات‌ غيرنظامی‌ محدود می‌ سازد.
مقامات غربی از تصویب قطعنامه شورای امنیت استقبال کرده و آن را پیامی قاطع از سوی جامعه بین المللی به رژیم تهران خواندند
احمدی نژاد: "قطعنامه شورای امنیت تکه کاغذی بیش نیست"
ایرانپرس نیوز
به گزارش خبرگزاری فرانسه از تهران، مجلس شورای اسلامی امروز بررسی‌ طرح‌ بازنگری در همکاری‌ با آژانس‌ بین المللی انرژی اتمی را آغاز کرد. همزمان احمدی نژاد گفته است "غرب باید ما را بعنوان یک حکومت هسته ای بپذیرد."
بر اساس‌ اين‌ طرح‌ دولت‌ ملزم‌ خواهد شد در همکاری‌ با آژانس‌ بين‌ المللی‌ انرژی‌ اتمی‌ تجديد نظر کند‌.
در پی تصویب قطعنامه 1737 شورای امنیت علیه رژیم تهران، مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ برای‌ رای‌ گيری‌ در باره‌ قانونی که‌ دولت‌ را ملزم‌ به‌ بازبینی در زمینه همکاری با آژانس‌ انرژی‌ اتمی می سازد، تشکيل‌ جلسه‌ داد‌.
مجلس شورای اسلامی به‌ طرح‌ فوريت‌ بررسی‌ اين‌ قانون‌ رای‌ مثبت‌ داده که این بدان معنا است که‌ اين‌ موضوع‌ برای‌ بررسی‌ در مجلس نسبت‌ به‌ ديگر مسائل‌ در اولويت‌ قرار خواهد گرفت‌.
برخی‌ از نمايندگان‌ مجلس‌ شورای اسلامی‌ خواستار خروج رژیم تهران از پيمان‌ ان پی تی (پیمان منع تولید و گسترش سلاحهای اتمی) و همچنین اخراج بازرسان‌ آژانس انرژی اتمی‌ از ایران شدند.
در همین حال احمدی نژاد طی سخنانی قطعنامه شورای‌ امنيت‌ را "تکه‌ کاغذی بی ارزش" توصیف کرد و گفت "غرب چاره ای جز پذیرش ما بعنوان یک حکومت هسته ای ندارد. چه بخواهد، چه نخواهد باید به آن عادت کرده و با آن زندگی کند
جاسوسی در میان پناهجویان و نیروهای اپوزیسیون ایرانی مقیم سوئد
گزارشگران
بنا بر گزارش روزنامه‌ی «مترو»، Säpo سازمان امنیت سوئد، بیش از یک سال پیش فردی را مظنون به جاسوسی در میان پناهجویان ایرانی برای اداره‌ی کل مهاجرت سوئد افشاء کرد. نوری کینو، خبرنگار آزاد رسانه‌های سوئد در گزارش خود در مترو می‌نویسد که با وجود روشن بودن فعالیت‌های مشکوک این فرد، او هنوز آزادانه به فعالیت‌های خود در میان ایرانیان ادامه می‌دهد و مقامات سوئد برای بازداشت یا اخراج وی اقدامی نکرده‌اند. اداره‌ی امور مهاجرت سوئد به نوشته‌ی روزنامه‌ی مترو، بیش از یک سال پس از این که سازمان امنیت این کشور وی را عنصر نامطلوب قلمداد کرد از تمدید اجازه‌ی اقامت وی خودداری کرد. مترو نوشت دلیل اداره‌ی امور مهاجرت سوئد برای تمدید نکردن اجازه‌ی اقامت فرد مظنون این است که وی مشغول همکاری با دولتی‌ست که به گفته‌ی خود او از دست این دولت گریخته است.
این فرد ایرانی که با وجود روشن بودن نسبی هویتش و نیز فعالیت‌های رسانه‌ایش در سطح یکی از رادیوهای محلی فارسی‌زبان استکهلم، به دلیل حفظ حریم شخصی هنوز نامش در رسانه‌های رسمی سوئد اعلام نشده به نوشته‌ی مترو از مدت‌ها پیش به عناوین مختلف به فعالیت‌های گوناگون در میان پناهجویان ایرانی مشغول بوده و از جمله با معرفی خود به عنوان کارمند سازمان ملل متحد سعی در فریب دادن پناهجویان کرده است. مترو نوشت این فرد در اقدامات بعدی با نزدیک شدن به بخشی از اپوزیسیون سعی در شناسائی فعالان سیاسی کرده و اطلاعات بدست آمده از این افراد را در مقابل دریافت پول در اختیار مقامات امنیتی جمهوری اسلامی ایران قرار داده است. حسن قشقاوی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در گفتگوئی که در متروی امروز جمعه ۲۲ دسامبر به چاپ رسیده، هر گونه عملیات جاسوسی از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در استکهلم را رد کرده و در برابر این پرسش که چرا سازمان امنیت سوئد عنوان کرده که فرد مظنون به جاسوسی از کارمندان سفارت پول دریافت کرده، گفته است که این فرد اگر پولی از این سفارت دریافت کرده احتمالا از محل صندوقی ویژه‌ی مالی این سفارت بوده که اختصاص به ایرانیانی دارد که درگیر بحران‌های مالی‌اند. حسن قشقاوی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در این مصاحبه همچنین عنوان کرده که در زمانی معین با «فرد مظنون به جاسوسی» ارتباط نزدیکی داشته و گفته است که در آن زمان این فرد جهت انجام مصاحبه‌ای برای یک برنامه‌ی رادیوئی با وی تماس حاصل کرده است. به گفته‌ی سفیر جمهوری اسلامی این «فرد مظنون به جاسوسی» مجری یک برنامه‌ی شناخته‌ی شده‌ی رادیوئی بوده است. دکتر مهرداد درویش‌پور پژوهشگر جامعه‌شناسی در دانشگاه استکهلم از جمله افرادی‌ست که در روزهای اخیر در چند رسانه‌ی سوئدی و از جمله در روزنامه‌ی «مترو» و رادیوی استکهلم نسبت به این رخداد واکنش نشان داده است. به گفته‌ی دکتر درویش‌پور «فرد مظنون به جاسوسی» از مدت‌ها پیش از طریق یکی از چندین رادیوی محلی که به زبان فارسی در استکهلم برنامه پخش می‌کنند، تلاش کرده تا با تهیه‌ی برنامه و مصاحبه‌هائی با شخصیت‌های اپوزیسیون و پوزیسیون و با ادغام نقش این دو جریان متضاد، ضمن ابهام زایی در فضای سیاسی شهر استکهلم برای خود اعتبار کسب کند. درویش‌پور در گفتگوئی با نوری کینو در مورد عملیات جاسوسی جمهوری اسلامی در میان ایرانیان، پیکان حمله را متوجه‌ی سازمان امنیت سوئد کرده و عنوان کرده اگر جاسوسی علیه‌ی شهروندان سوئدی‌ غیرمهاجرتبار صورت می‌گرفت یا چنانچه فرد مظنون به جاسوسی از شهروندان سوئد بود، مقامات سوئدی بطور قطع واکنشی مسئولانه و سریع نشان می‌دادند. درویش‌پور می‌افزاید، قطعا بی‌توجهی مقامات سوئدی به پرونده‌ی «فرد مظنون به جاسوسی» که تبار ایرانی دارد و در میان سوئدی‌های ایرانی‌تبار فعالیت دارد، ناشی از این است که آنان نمی‌خواهند روابط تجاری‌ای که با ایران دارند به تیرگی کشیده شود. روزنامه‌ی مترو که برای انعکاس خبر فرد مظنون به جاسوسی مسئولان سازمان امنیت سوئد را مورد پرسش قرار داده می‌نویسد
: (پلیس امنیتی سوئد درخواست کرده بود پرسش‌ها را بطور کتبی برایشان ارسال داریم، و ما ۱۸ پرسش را در مورد رسیدگی به چنین موارد امنیتی در سوئد بطور عام و در مورد این فرد مظنون به جاسوسی بطور خاص برای این نهاد فرستادیم و پلیس امنیتی تنها یک پاسخ کلی به پرسش‌هایمان داد؛ «تمامی پرسش‌هایتان، از آن رده پرسش‌هایی هستند که ما نمی‌توانیم پاسخی بدهیم. همانطور که شاید خودتان نیز توجه کرده باشید تمامی آنها بی هیچ استثنائی مربوط می‌شود به فعالیت‌های عملیاتی ما و یکی از آنان مربوط است به پرونده‌ای خاص.») مترو در گزارش روز جمعه‌ی خود نوشت وزیر سوئدی مسئول این امر تا به حال نظر خود را در این مورد که چرا هنوز فرد ایرانی مظنون به جاسوسی در سوئد حضور دارد، اعلام نکرده است اما به گفته‌ی کاله لارشون نماینده‌ی حزب چپ سوئد در پارلمان این کشور پلیس امنیتی سوئد، می‌باید این فرد را درست همان لحظه‌ای که به او مشکوک شده بود بازداشت می‌کرد.
مترو همچنین نوشت که کاله لارشون در حال بررسی شکایت از پلیس امنیتی سوئد به JO (ناظر امور قضائی) و قرار دادن این موضوع در دستور کار پارلمان است. مترو همچنین می‌نویسد بی‌آتریس آسک، وزیر محافظه دادگستری سوئد از حزب محافظه‌کار این کشور نیز با توسل به موارد محرمانه، در این مورد موضعی اتخاذ نکرده است. دکتر مهرداد درویش‌پور در این مورد به «مترو» گفت: «دولت سوئد با سهل‌انگاری به دیگر جاسوسان این پیام را می‌دهد که می‌توانند بدون دغدغه‌ی خاطر از افشا یا اخراج شدن، عملیات خود را در این کشور ادامه دهند.» گزارش رادیوئی در این باره را روز چهارشنبه ۲۷ دسامبر برابر با ۶ دی ماه از پژواک پخش خواهد شد
تعرض سازمان يافته نيروهاى آمريكايي و دولت هاى اروپايي
به پناهندگان مستقر در تيپف

روزنه
دو تن ديگر از نمايندگان پناهندگان توسط نيروهاى آمريكايي دستگير شدند
دولت هاى سوئد، فرانسه و ايرلند از پذيرش پناهندگان تيپف امتناع ميكنند
براساس خبرهاى دريافتي توسط دبيرخانه فدراسيون سراسرى پناهندگان ايراني تعدادى از دولتهاي اروپايى از پذيرش سهميه هاى اعطايي توسط كميسارياي پناهندگان سازمان ملل امتناع كرده و حاضر به انتقال تعدادى از پناهندگان مستر در تپف عراق نشده اند. دولتهاى سوئد، فرانسه و ايرلند با دلايل مشابهى با اشاره به اينكه اتحاديه اروپا سازمان مجاهدين خلق را جزو سازمانهاي تروريست شناخته از پذيرش اعضاي سابق اين سازمان در تيپف عراق سرباز ميزنند. دلايل اين دولت ها يك دهن كجى آشكار به اپوزيسيون و پناهندگان و حقوق و تعهدات بين المللى پناهندگى است. پناهندگان مستقر در تيپف تروريست نيستند. اين جمهورى اسلامى است كه مادر تروريست منطقه اى و بين المللى است. پناهندگان مستقر در تيپف اكنون بيش از ٣ سال است كه با نفى خط مشي مجاهدين خلق از اين سازمان جدا شده و هيچگونه فعاليت نظامى نداشته اند. كليه اين پناهندگان از اولين روزى كه وارد كمپ تيپف شده اند طى يك تعهدنامه رسمى صراحتا اعلام كرده اند كه به فعاليت نظامي اعتقاد نداشته و در هيچ فعاليت نظامى و مسلحانه در آينده شركت نخواهند كرد. همچنين اين موضوع ( عدم شركت اين افراد در فعاليتهاى نظامى در آينده) حتي در مصاحبه هاي آنان با كميسارياي پناهندگان سازمان ملل مورد تاييد قرار گرفته و كميسارياي پناهندگان سازمان ملل پس از تحقيقات كامل و كافي و اطمينان از اين كه اين افراد ديگر فعاليت نظامى نخواهند داشت مورد پذيرش بعنوان پناهنده قرار گرفته اند.
از سوى ديگر سابقه فعاليت آنها با سازمان مجاهدين به هيچ وجه نبايد منجر به محروميت ابدى اين افراد از تحت حمايت قرار گرفتن و اسكان در كشورهاى اروپايي شود. امتناع اين دولت ها از پذيرش پناهندگانى كه براساس قوانين داخلى بين المللى موظف به پذيرش آنان ميباشند يك معنى سياسى داشته و يك اقدام هماهنگ براى معاملات پشت پرده بر سر سرنوشت اين افراد محسوب ميشود.
همبستگى فدراسيون سراسرى پناهندگان ايرانى قاطعانه نحوه برخورد دولت هاي اروپايي در خصوص اين پناهندگان را محكوم كرده و عليه اين دولت ها به مجامع بين المللى و حقوق بشري شكايت خواهد كرد. ما همچنين از كميسارياي پناهندگان سازمان ملل نيز ميخواهيم كه فورا طي يك بيانيه مطبوعاتي دلايل و موانع انتقال پناهندگان مستقر در تيپف را به اطلاع عموم برساند و با اعمال فشار به دولتهاي اروپايي خواهان انتقال فوري اين پناهندگان به كشور امن سوم شوند.
-----------------
همچنين بر اساس خبر ديگرى كه دريافت كرديم از حدود ٤ روز پيش دو تن از نمايندگان پناهندگان مستقر در تيپف عراق به دليل سازماندهى اعتراض پناهندگان، توسط نيروهاى آمريكايي دستگير و به سلول انفرادى انتقال داده شدند. نام يكى از اين دستگير شدگان "حميد محبى" فاش شده است. همزمان نيروهاى آمريكايي به تحصن اعتراضى پناهندگان تيپف يورش برده و ضمن برداشتن كليه پلاكاردها و باندرولها و شعارهاي اعتراضى اعلام كردند كه ديگر تحمل اين اعتراضات را نداشته و بايد به تحصن خود فورا خاتمه دهند. در همين حال بحث هاي تند و شديدي بين پناهندگان و فرماندهان نظامي آمريكايي در ميگيرد و پناهندگان يكپارچه شديدا با سركوب نيروهاي آمريكايي اعتراض ميكنند. پناهندگان در تماس با دبيرخانه فدراسيون اعلام كردند كه به مبارزه و اعتراض خود عليه وضعيت موجودشان تا رسيدگى قطعي و نهايي به خواسته ها و مطالباتشان مبنى بر انتقال آنان به كمپى زير نظر مستقيم كميسارياي پناهندگان سازمان ملل و انتقال فوري به كشور امن سوم، به اشكال مختلف ادامه خواهند داد.
همبستگى فدراسيون سراسرى پناهندگان ايراني ضمن محكوم ساختن يورش نيروهاي آمريكايي به پناهندگان مستقر در تيپف قاطعانه از مبارزات اين پناهندگان براى خواسته هاي بر حق شان حمايت ميكند.
ما بار ديگر كليه سازمان ها و نهادهاي مدافع حقوق انساني و پناهندگي در سراسر جهان را فرا ميخوانيم كه ضمن اعتراض به عملكردهاي غير انساني آمريكايي ها و دول غربى خواهان انتقال فوري كليه اين پناهندگان به كشور امن سوم بعنوان انسانى ترين و ضرورى ترين آلترنايتو براي حل اين مشكل شوند.
همبستگى فدراسيون سراسرى پناهندگان ايراني
٢٢ دسامبر ٢٠٠٦

ملاقات هيئت نمايندگى فدراسيون با وزرات خارجه سوئد
پيرامون انتقال پناهندگان مستقر درتيپف عراق به سوئد

روزنه
چندي پيش به دنبال خبرى كه دبيرخانه فدراسيون مبنى بر امكان امتناع دولت سوئد از پذيرش اعضاي سابق مجاهدين خلق در اردوگاه تيپف عراق و انتقال آنان به سوئد، دريافت كرد فعاليتهاى گسترده اى براي تاثير گذاري بر پروسه تصميم گيرى دولت سوئد انجام شد. از جمله اقدامات دبيرخانه فدراسيون، طرح اين موضوع در نشستى با هيئت مسئولين عاليرتبه وزارت خارجه سوئد بود.
روز 13 دسامبر٬ مینا احدی و افسانه وحدت به نمايندگى از دبيرخانه همبستگى _ فدراسيون سراسرى پناهندگان ايرانى ٬ با هیئتی از مسئولین وزارت امور خارجه سوئد دیدار کردند. اين نشست در رابطه با صدور احكام فزاينده اعدام و به ويژه اعدام كودكان و نوجوانان و همچنين احكام سنگسار در ايران بود. در ادامه اين مذاكرات موضوع وضعيت پناهندگان ايرانى در تيپف عراق مورد بحث قرار گرفت
در این نشست که دانیل امیلسون مسئول خاورمیانه و شمال افریقا از وزارت امور خارجه سوئد٬ آنالی کیند مسئول ایران و عراق این وزارتخانه٬ ویکتوریا لی مسئول حقوق بشر وزارت امور خارجه و دو همکار وزارت امور خارجه حضور داشتند٬ مينا احدى ضمن تشريح مفصل وضعيت اين پناهندگان از ابتدا تا كنون و ضمن تصريح اينكه اين پناهندگان همگى از مخالفين جمهورى اسلامى بوده و امكان بازگشت به ايران يا ماندن در عراق را ندارند، اعلام كرد كه ما مطلع شديم تعداد ١٠ تن از اين پناهندگان كه در سوئد فاميل داشته اند توسط كميسارياي پناهندگان سازمان ملل به اين كشور داده شده كه به سوئد انتقال داده شوند. در عين حال ما مطلع شديم كه دولت سوئد طي جلساتى كه با مقامات امنيتى اين كشور داشته از پذيرش اين افراد به دليل سابقه همكارى با مجاهدين امتناع كرده است. مينا احدي ضمن انتقاد شديد از دولت سوئد بابت اين گونه برخورد با نيروهاى اپوزيسيون و مخالفين جمهورى اسلامى خوهان پذيرش و انتقال فوري اين پناهندگان به كشور سوئد شد.
هيئت وزارت خارجه اعلام داشتند كه متاسفانه در اين خصوص اطلاعات دقيقى از روند ماجرا و تصميمات وزارت مهاجرت نداشته و خواهان ارسال اطلاعات كامل از سوى دبيرخانه فدراسيون شدند. هيئت وزارت خارجه قول دادند كه با دريافت اين اطلاعات موضوع را پيگيري كرده و نتيجه را به دبيرخانه فدراسيون ابلاغ نمايند.
همبستگى فدراسيثن سراسرى پناهندگان ايراني ضمن محكوم ساختن اين اقدام دولت سوئد مبني بر امتناع از پذيرش و انتقال پناهندگان مستقر در تيپف ، فعاليتهاى خود را براى تحت فشار قرار دادن دولت سوئد افزايش ميدهد.
همبستگى فدراسيون سراسرى پناهندگان ايراني
٢٠ دسامبر ٢٠٠٦

برای مقابله با فیلترینگ جمهوری اسلامی، اخبار و اتفاقات ایران و
جهان را، ما به شما منتقل می کنیم

مرکز پخش خبری سازمان جوانان کمونیست
Communist youth organization(sjk)
آدرس جدید سایت سازمان جوانان کمونیست
http://www.cyoiran.com/
http://sjk-news.blogspot.com
http://groups.yahoo.com/group/javanankomonist
http://groups.yahoo.com/group/javanankomonist/join
http://daneshgah-16azar.blogspot.com
communist.youth@gmail.com
sjk_news@yahoo.com
fax:004631899613


در صورت تمایل میتوانید آدرس ایمیل کسانی را که مایل هستند
برای ما بفرستید تا ما اخبار و رویدادهای مختلف را برای آنان ارسال کنیم

sjk_news@yahoo.com

No comments:

 
direction:rtl;