Saturday, October 07, 2006



5
روزباقی است کبری را نجات دهیم
بیش از دو هزار كارگر نفت گچساران شش ماه حقوق نگرفته اند
دبير اجرايي خانه كارگر كهكيلويه و بويراحمد از پرداخت نشدن حقوق دو هزار و 200 كارگر شركت نفت شهرستان نفت خيز گچساران طي شش ماهه گذشته خبر داد .
"عليرضا جنتي" به" ايلنا "گفت‌‏: اين كارگران تحت پوشش 63 شركت پيمانكاري هستند و مطالبات آنان 16 ميليارد ريال است .
وي افزود فرياد اين كارگران به جايي نرسيده و مشخص نيست كه چرا حقوق و مزايايشان پرداخت نمي شود .
وي با انتقاد از بي‌‏توجهي مسوولان شركت نفت گچساران براي رفع مشكلات كارگران يادآور شد: اگر همين مسوولان دو ماه حقوق دريافت نكنند آيا صدايشان بلند نمي‌‏شود .
"جنتي" اظهار داشت‌‏: كارخانه قند ياسوج از سه سال پيش تعطيل و وضعيت يك هزار كارگرش نامشخص مي‌‏باشد .
دبير اجرايي خانه كارگر كهكيلويه و بويراحمد معتقد است كه حفظ اشتغال موجود مهمتر از اشتغال زايي جديد است اما در اين استان به بهانه‌‏هاي متعدد كارگران را اخراج مي كنند.
حکم یک سال زندان برای یک دانشجوی دانشگاه تبريز
شعبه اول دادگاه انقلاب تبريز، نادر ضامن، دانشجوي دانشگاه تبريز را به تحمل يک سال حبس محكوم كرد.
عباس جمالي، وكيل مدافع اين دانشجو در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا"، با اعلام اين مطلب، گفت: موكلم پيش از اين در درگيري‌‏هاي تير ماه سال 78 دستگير و سپس به اتهام حمل سلاح و كشيدن آن به روي مردم و اقدام عليه امنيت كشور به يك سال حبس محكوم شده بود.
وي افزود: پس از ابلاغ اين رأي، ما نسبت به رأي صادره به ديوان عالي كشور اعتراض كرديم كه اين ديوان نيز پس از نقض رأي، پرونده را به شعبه هم‌‏عرض ارسال كرد كه شعبه اول دادگاه انقلاب تبريز نيز موكلم را از اتهام حمل سلاح، تبرئه اما وي را به اتهام اقدام عليه امنيت كشور به تحمل يك سال حبس محكوم كرد.
دو خبر از زندان اوین
از وبلاگ کیانوش سنجری
پوریا نژاد ویسی (ویسی نژاد) که صبح روز چهارشنبه هفته ی گذشته توسط ماموران، از بند 350 زندان اوین خارج شده بود، عصر دیروز پنجشنبه به بند 350 بازگردانده شد.
به گفته ی نژاد ویسی، او را برای حضور در دادگاه از زندان اوین خارج کرده بودند، اما وی تمامی روز چهارشنبه را در بازداشتگاه امنیتی ستاد فرماندهی نیروی انتظامی اسلامشهر محبوس بوده است.
نژاد ویسی صبح روز پنجشنبه از بازداشتگاه نیروی انتظامی به شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامشهر منتقل شده است. او می گوید در دادگاه به جاسوسی برای بیگانه متهم شده، اما او این اتهام را بی اساس دانسته و آن را رد کرده است.
نژاد ویسی نويسنده و تهيه کننده ی برنامه تلويزيونی ِ " ماجرای ورود و توزيع گوشت های آلوده به کشور" و همچنین همکار مطبوعاتی در روزنامه ی کیهان بوده است.
...
رسول حردانی، زندانی امنیتی مرتبط با پرونده ی هواپیما ربایی از زندان به مرخصی آمده است.
در خبرهای روز چهارشنبه آمده بود که رسول حردانی، از بند 350 زندان اوین به مکان نامعلومی منتقل شده است.
رسول حردانی که به 22 سال زندان محکوم شده، از قانون "رای باز" در زندان استفاده می کند. این قانون به زندانیان اجازه می دهد یک هفته درمیان، برای مرخصی از زندان خارج شوند.
خبرنامه امیرکبیر فیلتر شد
خبرنامه امیرکبیر، وابسته به انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر فیلتر شد. این پایگاه اطلاع رسانی، اخبار جنبش دانشجویی را در پلی تکنیک تهران و دیگر دانشگاه ها پوشش می داد.
همچنین این خبرنامه در روزهای اخیر، اخبار مربوط به رد صلاحیت گسترده فعالین دانشجوی پذیرفته شده در کنکور کارشناسی ارشد را بطور مستمر منتشر می نمود.
این خبرنامه همچنین به انعکاس اخبار نقض حقوق بشر در ایران توجه ویژه ای داشت.
لازم به ذکر است که این خبرنامه از سوی آی اس پی های مختلف در تهران و شهرستانها فیلتر شده است.
گفتنی است پس از فیلترینگ و برخورد با سایت ادوارنیوز، خبرنامه امیرکبیر که توانسته بود اخبار گسترده جنبش دانشجویی را پوشش دهد، هدف فیلترینگ قرار می گیرد.
با توجه به اینکه نهادهای صاحب مجوز برای فیلتر نمودن سایتها قوه قضائیه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و صدا و سیما می باشند به نظر می رسد همگرایی ایجاد شده در نهادهای فوق الذکر موجب گسترش محدودیت و جلوگیری از فعالیت سایتهای اطلاع رسانی شود.
لازم به ذکر است که بر خلاف ادعاهای اخیر صفار هرندی وزیر ارشاد دولت احمدی نژاد مبنی بر سامان دهی سایتهای اینترنتی و حمایت از سایتهای شناسنامه دار، خبرنامه امیرکبیر که وب سایتی شناسنامه دار بوده نیز با فیلترینگ مواجه شده است.
به نظر می رسد علاوه بر هراس مقامات امنیتی و قضایی از انعکاس واقعیات دانشگاه ها، این روزها طیف حاکم بر وزارت علوم و مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در فیلترینگ سایت خبرنامه امیرکبیر نقش داشته اند.
برپايی پایگاه آموزشی برای تروریستهای خارجی در اطراف کرمانشاه
گزارش دریافتی: جمهوری اسلامی در غرب ایران برای تروریستهای خارجی پایگاه آموزش نظامی بنا نهاده‌ است. این پایگاه نظامی که‌ الزهرا نام دارد در محل سابق کارخانه‌ء ذرت حد فاصل کرمانشاه و شهرک کنگاور قرار دارد.
به‌ گزارش منابع محلی حدود 300 افغان و عرب عراقی در این پایگاه نظامی آموزش می بینند.
افراد آموزش دیده‌ شبانه‌ از سرپل ذهاب به‌ منطقه‌ء خانقین عراق اعزام میشوند.
این خبر از سوی شبکه‌ء تلویزیونی حزب دمکرات کردستان ایران و تلویزیون کردستان تی وی در اربیل (عراق) تأیید شده‌ است.
يک بمب گذار ايرانی در بلژيک دستگير شد
خبرگزاری حکومتی ایرانیوز: پليس فرودگاه بلژيک يك شهروند ايراني را به جرم حمل بمب به داخل هواپيما دستگير كرد. روز گذشته پليس بلژيك بر اساس يك گزارش مخفي مدعي شد شهروندي ايراني را در حالي كه بمبي مايع حمل مي ‌كرد، دستگير کرده است.
بنابر ادعاي پليس، اين فرد ايراني كه هنوز نام و مشخصاتش فاش نشده، قصد داشته به شيوه خلبانان ژاپني معروف به كاميكاز خود و هواپيما را منفجر كند.
اين مرد ايراني در حالي كه قصد داشت از درب عقب هواپيما به داخل برود، با پليس بلژيك مواجه شد و خود را تسليم كرد.
پليس بلژيك اعلام كرد: نوع بمب از مدل مايع بوده وقدرت تخريب زيادي هم دارد.
گزارش سایت شبکه جهانی بی بی سی: پليس بلژيک از دستگيری يک بمب گذار ايرانی که می گويد برای انفجار يک هواپيما نقشه ای داشته خبر داده است. اين مرد ايرانی که نامش هنوز فاش نشده ادعا می کند که درخواستی از سوی يک ناشناس خارجی دريافت کرده که هواپيمايی را در مسير شهر Charleroi (جنوب بلژیک) به Dublin در ایرلند با کمک مواد منفجره مايع منفجر کند.
پليس بلژيک پس از جستجوی بارهای اين ایرانی اثری از مواد منفجره پيدا نکرده است. سخنگوی پليس به خبرنگاران گفت که آنها حرفهای اين ايرانی را بسيار جدی گرفتند ولی در جستجو از لوازم او چيزی پيدا نشده است.
اين مرد ايرانی که کم و بيش ۴۰ سال دارد خود را يک بازرگان معرفی کرده و روز ۲۷ سپتامبر ۲۰۰۶ خود را به پليس فرودگاه Charleroi معرفی کرده است. او به پليس گفت که يک ناشناس خارجی از او خواسته که هواپيما را منفجر کند ولی او تمايلی به اين کار نداشته و بلافاصله به پليس خبر داده است.
دادگاهی در شهر Charleroi دستور داد که اين مرد به جرم فراهم آوردن حمله تروريستی در بازداشت بماند و سخنگوی دادستانی اين شهر گفت که روانشناسان در حال آزمايش درستی روان اين مرد می باشند.
در ماه آگوست خبر برنامه حمله به هواپيماها با کمک مواد منفجره مايع توسط تروريستها در انگلستان چندين روز فرودگاه های اروپايی را دچار نابسامانی کرده بود.
اتحاديه اروپا توقیف چند روزنامه را در ايران محكوم كرد
رادیو آلمان: اتحاديه اروپا جلوگيرى از انتشار چند روزنامه را در ايران محكوم كرد. رياست شوراى اتحاديه اروپا در بروكسل مركز اين اتحاديه اعلام كرد، با توجه به محدوديت آزادى مطبوعات در ايران، جلوگيرى از انتشار چند روزنامه از جمله روزنامه شرق نگران كننده است.
افزون بر اين اتحاديه اروپا د ر مورد تداوم آزار و اذيّت روزنامه نگاران در ايران ابراز نگرانى كرده است. اتحاديه اروپا از ايران خواسته است به تعهدات بين المللى خود در مورد حفظ آزادى مطبوعات عمل كند و اجازه بدهد روزنامه نگاران ايران كار خود را بدون محدوديت انجام دهند.
در ۱۱ سپتامبر، ماه گذشته انتشار چهار نشريه در ايران ممنوع شد.
اعتراف امام جمعه قم به گرانی سرسام آور و فقر گسترده در ایران
به گزارش خبرنگار "مهر" از قم، آیت الله ابراهیم امینی در خطبه های این هفته نماز جمعه قم طی سخنانی با اشاره به گرانی های اخیر و افزایش قیمت ها اظهار داشت: هیات دولت باید مشکل گرانی اجناس را حل کند.
وی با بیان این مطلب که در حال حاضر گرانی خیلی عمیق تر از گذشته می باشد گفت: هر زمان صحبت از گرانی می شود اذهان مردم به سمت افزایش قیمت کالاهایی از قبیل مرغ و روغن نباتی می رود در صورتی که مشکل گرانی خیلی عمیق تر از اینهاست.
امینی تصریح کرد: در حال حاضر گرانی کالاهای اساسی از قبیل آهن آلات، مصالح ساختمانی و... کمر مردم را خرد کرده است.
آیت الله امینی در ادامه سخنان خود از مسئولین اقتصادی کشور خواست تا در جلسات حل مشکل گرانی از نظرات کارشناسان اقتصادی خارج از مجموعه درست نیز استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر کارشناسان اقتصادی دولت با حضور خودشان جلسات را برگزار کنند، فقط عملکرد خودشان را توجیه می کنند.
امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکل فقر قشر زیادی از مردم در کشور، بر ضرورت تکریم فقرا و ایتام تاکید کرد.
می گویند "رئیس جمهور نون و پنیر می خورد"، اما خودم دیدم
قدرت الله علیخانی، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حمله ای بی سابقه به احمدی نژاد، رئیس جمهور رژیم اسلامی و دولت او را به دروغ پراکنی متهم کرد و از جمله گفت "دولت اعلام کرد می خواهیم 100 روستا را گاز بکشیم، چه شد؟ دروغ بود. حتی آنجايی هم که کلنگ زنی شده بود، اجرا نشد."
این نماینده مجلس آخوندها در جای دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات احمدی نژاد برای فریب مردم محروم گفت "مرتب می گویند رئیس جمهور نون و پنیر می خورد، اما خودم دیدم، رئیس جمهوری که به کرج سفر کرد، با چشمهای خودم دیدم، 4 تا 5 هلیکوپتر آمده بود
توافق بر سر تحريم جمهوری اسلامی به گفته مقام آمريكايی
رادیو آلمان: بر اساس گفته يك نماينده دولت آمريكا كه در مسافرت كانداليزا رايس وزير خارجه آمريكا به بغداد وى را همراهى می‌كند، وزراى خارجه پنج كشور عضو شوراى امنيت سازمان ملل و آلمان در مناقشه بر سر برنامه اتمى دولت ايران، در زمينه تحريم جمهورى اسلامى به توافق اصولى خواهند رسيد. وى به خبرگزارى رويترز گفت كه انتظار نمى‌رود وزراى خارجه كشورهاى داراى حق وتو و آلمان در نشست لندن برسر فرمول بندى يك قطعنامه براى شوراى امنيت به توافق برسند، ولى توافق آنها يك توافق سياسى است كه بر اساس آن ديپلماسى قدم‌هاى بعدى را بر مى‌دارد. نشست وزراى خارجه عضو شوراى امنيت و آلمان امروز جمعه ساعت ۱۸ به وقت اروپاى مركزى برگزار می‌شود.
سولانا: زمان تصمیم گیری برای گروه شش فرارسیده است
مسئول سياست خارجی و امنيت اتحاديه اروپا امروز اعلام كرد اكنون زمان آن فرا رسيده است تا قدرت‌هاي جهان در باره پیگیری راهکار دوم (تحریم) علیه رژیم تهران در شوراي امنيت سازمان ملل متحد تصميم‌ گيري كنند. به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه از پاريس، خاوير سولانا كه در پايتخت فرانسه در جمع خبرنگاران سخن مي‌گفت، با اشاره به آمريكا، فرانسه، انگليس، روسيه، چين بعلاوه آلمان به عنوان طرف‌هاي دخيل در بحث هسته‌اي جمهوري اسلامی خاطر نشان كرد: «به شش كشور بستگي دارد تا درباره اين امر تصميم‌گيري كنند كه آيا زمان براي پيگيري راهكار دوم (تحریم) و ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان ملل فرارسيده است يا خير.»
سولانا كه جلسات متعددي را با لاريجانی درباره برنامه هسته‌اي برگزار كرده و در طول اين مدت تلاش كرده تا ايران را متقاعد به تعليق‌ فعاليت‌هاي غني‌سازي اورانيوم كند، در ادامه افزود: «ما به توافق نرسيديم.»
وي گفت: «ايران تا به امروز تعهدي براي تعليق غني‌سازي ارايه نكرده است.»
مسئول سياست خارجه اتحاديه اروپا در عين حال تاكيد كرد: «در حالي كه درها براي مذاكرات هميشه باز است و باز خواهد بود اما بايد گفت كه مذاكرات نمي‌تواند براي ابد ادامه داشته باشد.»
سولانا ادامه داد: «من متقاعد شده‌ام كه موضوعات دردسر آفرين تنها مي‌تواند از طريق مذاكرات حل شود اما اين بار تعهدي است كه در مراحل بعدي تنها به دوش ايران است.»
اظهارات سولانا پيش از نشستي مطرح مي‌شود كه قرار است امروز در لندن و بين وزراي امور خارجه شش كشور موسوم به "1+5" درباره برنامه هسته‌اي ايران برگزار شود.
امير جونز پري، نماينده بريتانيا در سازمان ملل متحد ديشب اعلام كرد شوراي امنيت نيز قرار است از هفته آينده بررسي تحريم ايران را با استناد به اصل 41 منشور ملل متحد آغاز كند.

اعتصاب كارگران ايران خودروديزل
مدتي قبل مديريت شركت ايران خودرو ديزل پس از تجديد نظر " شوراي عالي كار " در مورد افزايش دستمزد هاي سال 85 ، مبلغ 30 هزار تومان از حقوق پرسنل قراردادي آن شركت را كاهش داد . در واكنش به اين رفتار غير انساني ، كارگران ايران خودرو ديزل قبل از تعطيلات تابستاني ، دست به اعتصاب زدند . همچنين يكي از پرسنل اين شركت خود را دار زد و يك نفر ديگر رگ دست خود را زد كه خوشبختانه هر دو نفر توسط همكاران خود از مرگ نجات يافتند . خبر اين اعتصاب در چند روزنامه منتشر شد . كارگران اين شركت تا هم اكنون در حال اعتراض و اعتصاب غذا به سر مي برند . مديريت ايران خودرو ديزل اعلام كرده است كه كاهش دستمزد قانوني است و با " توافق با كارگران " صورت گرفته است . اعتصاب بيش از " 3 هزار نفر " به وضوح نشان مي دهد كه " توافق با كارگران " دروغ محض است . مديريت اين شركت بارها آمارو سند ارايه كرده است كه گواهي نامه هاي معتبر كيفيت را دريافت كرده است . بزرگترين توليد كننده در نوع خود در منطقه است . رتبه اول فروش را دارد . سود آوري آن نيز بسيار مطلوب است به اضافه اينكه " نيروي انساني " با ارزش ترين سرمايه شركت است . اما رفتار آنان ثابت مي كند كه شعارهاي دهن پركن و توخالي حمايت از نيروي انساني چيزي جز فريب نيست و در رابطه با كارگران هنرشان در اين خلاصه مي شود كه با هر وسيله اي فشار كار را افزايش دهند و از حقوق و مزاياي كارگران كسر كنند و در واقع سطح معيشت و رفاه و آسايش كارگران را مورد هجوم قرار دهند .
حقوق ما كارگران در وضعيت فعلي با مقدار لازم براي يك زندگي انساني بسيار فاصله دارد وكم كردن اين دستمزد ناچيز عملا به معناي فرستادن ما به كام مرگ تدريجي است . برطبق آمار منتشر شده از ابتداي سال 85 بيش از 50 هزار نفر به دليل اعلام افزايش حقوق كارگران اخراج شده اند . كارفرما ها و سرمايه داران تصميم گرفته اند كه در مقابل افزايش دستمزد كارگران ايستادگي كنند و ضمن اخراج كارگران آن ها را با كسر 30 هزار تومان به سر كار بپذيرند و كارگران جديد را با اين سطح دستمزد استخدام كنند . سرمايه داران بدون كسب هيچ گونه مجوز و توافق با هيچ كسي خود مستقلا دست به این اقدام زدند . اين " قانون شكني" نه تنها مورد اعتراض جدي واقع نشد و وقوع " جرمي " اعلام نگرديد بلكه قوه قضاييه و نيروي انتظامي هم با آرامش كامل نظاره گر اخراج كارگران شدند و دست آخر " شوراي عالي كار " نيز به اين تعرض غير انساني مهر تاييد زد و " توافق كارگر و كارفرما " را مبناي قانوني اين عمل اعلام كرد . به دنبال اين چراغ سبز ، كارفرماهاي مراكز بزرگ تر با درس گيري از ساير سرمايه داران دست به كار شدند . از جمله مديريت ايران خودرو ديزل كه اقدام ضد كارگري خود را با " توافق كارگر با كارفرما " توجيه كرد .
ما كارگران ايران خودرو ضمن اعلام حمايت از اعتصاب و همبستگي با همكاران ايران خودرو ديزل به مديريت ايران خودرو هشدار مي دهيم كه در مقابل اقدام احتمالي شما براي كاهش دستمزد و مزاياي خود، از تجربيات كارگران ديگر از جمله كارگران ايران خودرو ديزل استفاده مي كنيم و در مقابل شما خواهيم ايستاد .
كارگران ايران خودرو ، سايپا ، شركت نفت ، ذوب آهن ، معلمان ، پرستاران و ساير بخش هاي طبقه كارگر!
بايد بدانيم كه اين شتري است كه در خانه همه ما مي خوابد . خانه كارگر ، شورا هاي اسلامي و وزارت كار با طرح پيش نويس اصلاح قانون كار كه درتاريخ 16 مرداد 85 انتشار يافت اعلام كرده اند كه هدفشان ساماندهي قرارداد هاي موقت است يعني اينكه قراردادي كردن همه كارگران و هجوم به امنيت شغلي و دستمزد هاي ما آشي است كه براي ما پخته اند .
كارگران رسمي و غير رسمي همه مراكز كار!
همان گونه كه كارگران فرانسوي توانستند متشكل تصميم بگيرند و متشكل عمل كنند و از گسترش قرار داد هاي موقت جلو گيري كنند ، ما نيز بايد در مراكز كار، تشكلهاي مستقل خود را ايجاد كنيم و با ارتباط با يكديگر در مقابل اين اقدامات ضد كارگري ايستادگي كنيم .
ساماندهي قرار داد هاي موقت فريب كاري است . لغو قرارداد هاي موقت و رسمي شدن كارگران خطوط كاري مراكز كار خواسته ما است .

كارگران پيشرو ايران خودرو
وكيل يكي از متهمان پرونده بمب‌‏گذاري‌‏هاي اخير اهواز به دادسرا احضار شد

عبدالحسن حيدري، وكيل يكي از متهمان پرونده بمب‌‏گذاري‌‏هاي اخير اهواز به شعبه هفتم دادسراي عمومي و انقلاب اهوازاحضارشد. به گزارش خبرنگار "ايلنا"، چندي پيش نامه‌‏اي كه در آن چند وكيل دادگستري نسبت به شيوه دادرسي در محاكم انقلاب اهواز و عدم ملاقات وكيل با موكل انتقاد كرده بودند، در يكي از سايت‌‏هاي اينترنتي از جمله سايت الاهواز منتشر شده بود كه به همين علت، مدعي‌‏العموم از اين وكلاي دادگستري به اتهام اقدام عليه امنيت ملي در دادسراي عمومي وانقلاب اهوازطرح كرد.بازپرس شعبه هفتم بازپرسي دادسراي اهواز نيز پس از مطالعه پرونده، عبدالحسن حيدري را كه وكالت يكي از متهمان پرونده بمب‌‏گذاري‌‏هاي اخير اهواز را برعهده داشت، جهت اداي توضيح به شعبه مزبور احضار كرده است
تفهيم اتهام 3 تن از وكيلان پرونده‌هاي بمب‌گذاري‌هاي اهواز
ابوالحسن حيدري، جواد طريري و عطاشنه، سه تن از وكيلان متهمان پرونده‌هاي بمب‌گذاري‌هاي اهواز در شعبه هفتم بازپرسي دادسراي عمومي و انقلاب اهواز حاضر و تفهيم اتهام شدند. به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در يكي از جلسات برگزاري دادگاه پرونده‌هاي بمب‌گذاري‌هاي اهواز، شش تن از وكيلان پرونده (طاهري نسب، خليل سعيدي، فيصل سعيدي، ابوالحسن حيدري، جواد طريري و عطاشنه) در لايحه و نامه‌اي اعتراض خود را به عدم رعايت آيين دادرسي از جمله ملاقات وكيل با متهمان، ارايه‌ي فرصت معقول به وكلا براي مطالعه‌ي پرونده و تدارك دفاع به شعبه‌ي رسيدگي‌كننده ارايه كردند كه متن آن مدتي بعد در برخي سايت‌هاي خارج از كشور منتشر شد و به دنبال آن 6 امضاكننده‌ي متن مذكور به اتهام اقدام عليه امنيت ملي احضار شدند. از اين تعداد، سه تن از وكلا در شعبه حاضر و تفهيم اتهام شده‌اند و برخي نيز هنوز به شعبه‌ي هفتم بازپرسي مراجعه نكرده‌اند

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت علوم : 50 دانشجوی ستاره دار به دستور وزیر علوم ثبت نام شدند،وی قبلا وجود دانشجويان ستاره دار را کذب محض خوانده بود

دکتر حسینی گفت: با دستور وزیر علوم (وی قبلا وجود دانشجويان ستاره دار را کذب محض خوانده بود!) مقرر شد از 50 تا 60 دانشجویی که مشکل پرونده ای داشتند و تحت نام دانشجوی ستاره دار از آنها نام برده می شد، ثبت نام به عمل آمد. افرادی که مدعی رتبه بالا هستند که از آنها ثبت نام به عمل نیامده است نیز می توانند برای رفع مشکل به وزارت علوم مراجعه کنند. دکتر "سید محمد حسینی" - معاون حقوقی و پارلمانی وزارت علوم در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی مهر افزود: فرض اینکه ماهیت سیاسی می تواند مانع تحصیل شود، صحت ندارد و وزارت علوم نیز چنین چیزی را نمی پذیرد. در صورتی که تخلفی از دانشجویی سر بزند وظیفه تذکر دادن به عهده وزارت علوم است و اینکه فعالیت سیاسی مانع تحصیل شده درست نیست.وی اظهار داشت: معاونت فرهنگی وزارت علوم بر ایجاد فضای علمی در کنار فعالیت های سیاسی تأکید می کند و وزارتخانه علاقه مند به فعالیت های سیاسی دانشجویان است. معاون حقوقی و پارلمانی وزارت علوم با اشاره به جلسه ای که با حضور یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت دانشجویان ستاره دار برگزار شد، گفت: یک عده بدون اطلاع در مورد اینگونه دانشجویان به اظهار نظر پرداخته اند. در این جلسه توضیحات لازم در این خصوص از سوی وزارت علوم ارائه شد. وی تاکید کرد: با دستور وزیر مقرر شده است از 50 تا 60 نفری که مشکل پرونده ای داشتند ثبت نام به عمل آید

کمپین یک میلیون امضا در تبریز آغاز به کار کرد

کمیته آموزش کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز، پس از برگزاری دو کارگاه آموزشی در تهران، اولین کارگاه شهرستانی را 24 و 25 شهریور 1385 در تبریز برگزار کرد.در این کارگاه که با همکاری خانم ها فیروزه مهاجر ، زهره ارزنی ، خدیجه مقدم و شهلا انتصاری برگزار شد، 23 نفر از فعالان زن تبریزی و اعضای سازمان های غیردولتی این شهر حضور داشتند.
کارگاه های آموزشی کمپین به منظور آشنایی داوطلبین جمع آوری امضا با مواد قانونی حقوق زنان، اهداف طرح و شرح محورهای مختلف کمپین و روش های کار چهره به چهره با مردم تدارک دیده شده اند. در کارگاه تبریزخدیجه مقدم در رابطه با چگونگی شکل گیری کمپین، اشکال مختلف مشارکت زنان در و تجربیات دیگر اعضای کمپین سخن گفت. فیروزه مهاجر، تاریخچه جنبش جهانی فمینیستی و تجارب فمینیستهای خارجی را موضوع سخنانش قرار داد و زهره ارزنی نیز نقض حقوق زنان در قوانین و ضرورت آگاهی و آشنایی زنان از قوانین تبعیضآمیز و تاثیر آن در زندگی زنان و مردان را بررسی کرد. سخنان شهلا انتصاری در ابطه با اهداف طرح و شرح محورهای مختلف کمپین .نیز پایان بخش مباحث مطرح شده در روز اول این کارگاه بود. شرکت کنندگان این کارگاه، در روز دوم با روش های مختلف آموزش چهره به چهره آشنا شدند و قوانین تبعیض آمیز را در یک کار گروهی و مشارکتی مرور کردند. بررسی تفضیلی اهداف و روش های کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز از دیگر مباحث مطرح شده در این کارگاه بود. اعضای کمپین تبریز در پایان کارگاه با تشکیل کمیته های آموزش ، روابط عمومی و مالی اولین قدم را برای گسترش کمپین درتبریز برداشتند.


تحريم ايران محور اجلاس پنج باضافه يک در لندن
*براساس اظهارات ديپلمات ها و گزارش های رسانه ها, با پاسخ منفی ايران به تعليق غنی سازی اورانيوم, بازگشت پرونده هسته به شورای امنيت و بررسی اعمال تحريم ها بر عليه ايران محور اصلی اجلاس گروه شش در لندن است
روشنگری: با پايان مذاکرات لاريجانی و سولانا و در حالی که به طور رسمی در پايان اين مذاکرات از سوی سولانا اعلام شد که ايران حاضر به تعليق غنی سازی اورانيوم نبوده است, اجلاس ورزای خارجه کشورهای پنج باضافه يک امروز در لندن با محوريت بحث در باره تحريم ايران برگزاری می شود. چنانچه از گزارش خبرگزاری ها برمی آيد در اين اجلاس, مارگارت بکت وزير خارجه انگليس, کاندوليزا رايس وزير خارجه آمريکا و سرگئى لاوروف، وزير امور خارجه‌ى روسيه حضور می يابند. به گفته‌ى سخنگوى وزارت امور خارجه‌ى انگلستان کشورهاى فرانسه، آلمان و چين ديپلمات‌هاى عالي‌رتبه‌شان را براى شرکت در اين ديدار اعزام کرده اند. به گزارش خبرگزارى رويتر، تام كيسي، سخنگوى وزارت خارجه آمريكا گفت: نيكلاس برنز براى مذاكره درباره اقدامى كه در پى خوددارى ايران از تعليق غني‌سازى صورت خواهد گرفت به ديپلمات‌هاى فرانسه، روسيه، چين، انگليس و آلمان خواهد پيوست. وى ادامه داد: "ما انتظار داريم ديپلمات‌ها شرايط را بررسى و بازنگرى كنند كه ببينيم در كجا قرار داريم و گام بعدي‌مان چه خواهد بود." سخنگوى وزارت خارجه آمريكا تكرار كرد كه رويكرد آمريكا اين است كه گفت‌وگوهاى ميان على لاريجاني، دبير شوراى عالى امنيت ملى ايران و خاوير سولانا، رييس سياست خارجى اتحاديه اروپا به پايان رسيده و گام بعدى موافقت با اعمال تحريم‌ها عليه تهران است. رايس در اظهار نظر در همين زمينه ضمن تاکيد مواضع سهنگوی وزارت خارجه آمريکا گفت:‌ "آنچه وزيران شخصا يا تلفنى انجام خواهند داد آن است كه بگويند ما تلاش سولانا را داشتيم و اكنون بايد به سوى تحريم‌ها برويم." وى در عين حال افزود كه "هدف (اجلاس) صحبت درباره عبارات يك قطعنامه نيست و وزيران قصد انجام چنين كارى را ندارند. " به گزارش ايسنا خبرگزارى آسوشيتدپرس نيز در گزارشى به نقل از ديپلمات‌ها نوشت:" وزيران خارجه‌ى شش كشور براى ارزيابى خوددارى تهران از تعليق غني‌سازى با هم ديدار خواهند كرد و انتظار مي‌رود پرونده‌ى ايران را به شوراى امنيت ارجاع دهند و شورا مذاكرات درباره‌ى تحريم‌ها را ظرف روزهاى آينده آغاز كند." يك ديپلمات عالى رتبه‌ى شوراى امنيت نيز گفت كه انتظار مي‌رود مقامات شش كشور تاييد كند كه مذاكرات اروپا - ايران كه با هدف ترغيب تهران به تعليق انجام گرفته به بن بست رسيده است. وى كه خواست نامش فاش نشود گفت كه احتمالا وزيران درپايان نشست با صدور بيانيه‌اى موضوع ايران را به شوراى امنيت باز مي‌گردانند.
اجلاس گروه پنج باضافه يک و انتظار رژيم اسلامی
در حالی که گزارش های رسانه های غربی از اظهار نظرهای ديپلمات ها راجع به محور جلسه لندن, بحث بر سر تحريم ها و بازگشت پرونده ايران روی ميز شورای امنيت را مورد تاکيد قرار داده است, از تحليل خبرگزاری رسمی رژيم اسلامی , ايرنا, چنين برمی آيد که رژيم انتظار دارد به علت تفاوت نظرهای موجود ميان اعضای پنج باضافه يک اجلاس با عدم و ناکامی به پايان رسد. ايرنا در تحليل حود از اين اجلاس با اشاره به اين که "اختلاف نظر عميق گروه پنج باضافه يک باعث ايجاد سه دسته‌بندى متمايز در ميان اين شش كشور شده است" نوشت:"اين گروه كه متشكل از تروئيكاى اروپايى شامل فرانسه، آلمان و انگليس به علاوه روسيه، چين و آمريكا است، در رويكردهاى خود از مذاكره تا تحريم را در قبال عدم تعليق برنامه غني‌سازى اورانيوم در ايران مطرح كرده‌اند. روسيه و چين از ابتدا با اعمال هرگونه تحريم عليه ايران مخالفت كرده و تداوم مذاكره را موثرترين روش براى برون رفت از بن‌بست كنونى مي‌دانند. نقطه مقابل اين رويكرد، انگليس و آمريكا هستند كه با اصرار بر مواضع تند و خصمانه خود خواستار اعمال تحريمها با استناد به ماده ‪ ۴۱فصل هفتم منشور سازمان ملل شده‌اند. دراين ميان، فرانسه و آلمان قرار دارند كه با گرايشهاى مقطعى به هر دو سوى طيف، در حال حاضر خواستار مذاكرات بيشتر براى يافتن راه‌حلى پيش از مطرح شدن تحريمها هستند."
.20سازمان همبستگی برای لغو مجازات اعدام در مراکش اعلام کرد در روز دهم اکتبر همزمان با روز جهانی تلاش برای لغو اعدام، تظاهرات گسترده ای در رباط برگزار خواهد کرد. عبدالله عبدالسلام سخنگوی این سازمان گفت بسیاری از دولتمردان مراکشی با لغو اعدام موافق هستند، اما از شهامت لازم برای اعلام آشکار موافقت خود برخوردار نیستند. وی در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط افزود: این دولتمردان از واکنش سازمان های افراطی اسلامی هراس دارند. سازمان همبستگی برای لغو مجازات اعدام در مراکش از هفت جمعیت و سازمان مدافع حقوق بشر در این کشور تشکیل شده است
مقاله ای تحت عنوان "چالش های تحصیلات
دانشگاهی زنان در ایران"
از روند تغييرات قابل ملاحظه ای در موقعيت اجتماعی و سياسی زنان ایران خبر می دهد که نقد به آن به جا است.
اين گزارش که از وضعيت کنونی زنان جوان و تحصيل کرده ايران تهيه شده، به تغييراتی که در موقعيت زن ايرانی در برابر قوانين اسلامی در طول سال های اخير رخ داده اشاره می کند. مثلاً در اين گزارش آمده است که: "در دانشکده فیزیک کاربردی دانشگاه آزاد هفتاد درصد فارغ التحصیلان زن هستند، آماری که می تواند برای بسیاری از دانشگاه ها در غرب سبب مباهات شود." البته در همين گزارش آمده که: "به نظر می رسد یکی از دلایل وجود زنان بسیار در دانشگاه ها آن باشد که مردان جوان بیشتر در فکر پول درآوردن هستند."!! يعنی در واقع تحصيل که زمانی وسيله پول درآوردن بيشتر و آسان تر بود، امروز ديگر جای خود را به انباشتن سرمايه داده است (که البته بحثی به دور از جنبه اين مقاله است، ولی بالاجبار لازم است در ادامه اين بحث اشاره ای به آن شود. اما نگاهی عميق تر به اين حضور زنان در دانشگاه ها، انسان را به بخش های مهم تر و واقع بينانه تری از مسئله در کنار مسئله مردان جوان ما می کشد. همين طوری که در گزارش نامبرده هم آمده، امروزه حتی خانواده های روستايی دختران خود را به دانشگاه می فرستند، ولی اين را از دستاوردهای جمهوری اسلامی معرفی کرده و می گويد: "از زمان انقلاب 1979 یک دگرگونی چشمگیر رخ داده است: حکومت اسلامی تلاش کرده است حتی خانواده های سنتی روستایی را متقاعد سازد که اجازه ادامه تحصیل به دختران خود بدهند."!!!
طنز مسئله در اينجا است که گزارشگر، از يک طرف حضور درصد بالايی از زنان جوان جامعه ايران را در دانشگاه در نتيجه "بی ثمر بودن تحصيل برای مردان جوان" می يابد و از طرف ديگر، جمهوری اسلامی ايران را موفق در متقاعد کردن خانواده ها به فرستادن دخترانشان به دانشگاه تحليل می کند!
اولاً دليلی که مردان جوان ما روی از تحصيل کشيده اند، چيست؟ آيا نبودن بازار کار نيست؟ آيا ما دارای هزاران ليسانسه و فوق ليسانس از همين دانشگاه آزاد نيستيم که بعد از تحصيل، کاری در رابطه با تحصيلاتشان نيافته و در نتيجه به مشاغل دلالی برای امرار معاش و رسيدن به يک زندگی مرفه تر روی آورده اند.
اين خود نشانه شکست جمهوری اسلامی در برنامه های اقتصادی اش نيست. در غير اين صورت، چرا در جامعه ای که اکثر روستاهای آن هنوز فاقد ابتدايی ترين امکانات زندگی، مثل آب آشاميدنی سالم، برق، دارو و درمان است، اين متخصصين جامعه بايد بيکار بوده و يا به دنبال "پول درآوردن" به قول گزارشگر باشند؟!بنا به منابع رسمی ایران، " مشکل بزرگ دیگری که هر روز محسوس‌تر می‌شود افزونی تعداد تحصیل‌کردگان بیکار است. در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر سه هزار دانشجو وجود دارد، این تعداد گرچه نیمی از نسبت دانشجویان به جمعیت در کشوری مانند آمریکاست، جامعه را با معضل عظیم بیکاری دانش‌آموختگان و متخصصان روبرو کرده است.به گزارش منبع زير: " به گفته‌ی رئیس سازمان ملی جوانان، رحیم عبادی، «با توجه به این که جمعیت ایران یکی از جوانترین جمعیتهای دنیاست ۸۷ درصد بیکاران را جوانان تشکیل می‌دهند : به گفته‌ی او از ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار جوان ایرانی حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیکارند.» چند صد هزار نفر از این بیکاران را فارغ‌التحصیلان دانشگاهها و موسسه‌های مختلف آموزش عالی تشکیل می‌دهند که بازار کار توان جذب‌شان را ندارد. به نوشته نشریه تحقیقات اقتصادی حاورمیانه «میس»، به نقل از خبرگزاری فارس، بیکاری تحصیل‌گردگان باعث شده سالانه بین ۱۰۰ تا ۲۲۵ هزار تحصیل‌کرده کشور را ترک کنند."
دوماً حضورزنان در مراکز آموزشی و به خصوص مراکز آموزش عالی دو علت اساسی داشته است: يکی اين که زنان جوان ما نه با تشويق حکومت جمهوری اسلامی ايران که در تضاد و مقابله با قوانين زن ستيز آن اجازه گرفته شدن حق تحصيل از آنها را ندادند. زنان ايران برای اين که رژيم جمهوری اسلامی آنها را به دوران پيش از انقلاب مشروطه و دوران حکومت آيت الله نوری باز نگرداند، در طول اين 28 سال حکومت، با پافشاری و مبارزه خود و ادامه حضور در مراکز آموزشی کشور ـکه همواره سعی در تحميل عرف اسلامی و محدود کردن زنان از حضورشان در اين مراکز کرده ـبه بازنگهداشتن اين روزنه برای حفظ حضورشان در جامعه پرداخته اند. مبارزه ای که از ابتدا کار ساده ای نبود و با سرکوب روبرو شد. ولی هر بار مقاومت زنان بيشتر شد: تعداد بيشتری در کنکور شرکت کردند و تعداد بيشتری تحصيلات خود را در سطح عالی ادامه دادند. يک دليل ديگر اين بوده است که رژيم هم برای حفظ و تحميل قوانين اسلامی، نياز به نيروی خود زنان، از جمله نيروی زنان متخصص داشت تا بتواند زنانه مردانه کردن امور اجتماعی را ممکن تر سازد. از اينرو، نمی توانست در تحصيل را به روی زنان ببندد (مثل زمان آيت الله نوری). اين امر از يک طرف به موقعيت زنان وابسته به طبقه حاکم کمک کرد تا به طور سيستماتيکی بتوانند مشاغل حساس را برای پياده کردن قوانين اسلامی پر کنند و از طرف ديگر، راه را برای حضور دانشجويان زن در دانشگاه ها باز کرد و رژيم در برابر اين امر کاری نمی توانست بکند. اکنون نيروی تحصيل کرده زن کشور که به همين گزارش بی بی سی، حتی از روستاهای ايران می آيند، مانند ماری در آستين حکومت اسلامی شده است.
اين زنان پس از حضور در مرحله آکادمی جامعه، به قول خود اين گزارش ديگر حاضر نمی شوند زير بار قوانين مردسالارانه اسلامی رفته و مثلاً برای کار کردن اول از شوهر خود اجازه بگيرند و يا به قول همين گزارش قبل از شوهر کردن، اول کار و استقلال خود را با کار نکردن و تحت تکلف شوهر درآمدن را در دو کفه ترازو گذاشته و می سنجند يا باز به قول همين گزارشگر، سعی می کنند با کسی ازدواج کنند که اين حقوق را از آنها سلب نکند.
در نتيجه، تحصيل، به خصوص در سطح عالی، يکی از ابزار مبارزه زنان با قوانين اسلامی شده است. ميدان دانشگاه، در نتيجه تنها ميدان مترقی باقی مانده در دوران اين 28 سال حکومت برای زنان بوده است تا در درون آن بتوانند راه حضور خود را در مسائل سياسی و اجتماعی باز نگهدارند. از اينرو، برای مثال در تمام مبارزات دانشگاهی دانشجويان زن، پا به پای دانشجويان مرد، حضور يافته و در صف اول بوده اند. حضور در اين مبارزات، همواره اين زنان را هم صف مردان و نه پشت سر آنها نگهداشت. حضور زنان دانشجو در اين مبارزات در نتيجه دو تأثير داشت، يکی صف مبارزات دانشجويی را بزرگتر کرد و هم سعی رژيم را در زنانه مردانه کردن اجتماع در اين مورد درهم کوبيد. پس صحنه دانشگاه برای زنان ما صحنه مبارزه با ستم جنسی ای که قوانين اسلامی بر زن ايرانی تحميل کرده، بوده است.***
آن چه مسلم است زنان تحصيل کرده ما با داشتن درجه تحصيلات بالا و به خصوص آنان که شاغل هم هستند، مرتب و همواره در پی ايجاد گشايش در زمينه
معضلات اجتماعی خود هستند و در آينده (و با توجه به چرخش اخير حکومت به سوی آمريکا و باز شدن علنی روابط رژيم با امپرياليزم غرب، چيز عجيبی نخواهد بود اگر رژيم در برابر برخی مطالبات زنان (مثل حق کار) کوتاه آمده و به اين مطالبات تن دهد. در اين مقطع سئوالی که زنان مترقی و انقلابی و آگاه ما بايد از خود بکنند، اين است که آيا همين کافی است و به اميد اين که در آينده رژيم به مطالبات ديگری هم تن درخواهد داد، خواهد نشست و يا بايد از اين فرصت برای برخورد ريشه و اساسی با معضل تبعيض جنسی استفاده کرد؟
آن چه مسلم است، اين است اين مطالبات ابتدايی و حقوق دموکراتيک قادر به برچيدن ستم جنسی در جامعه ما نيست (همان طوری در کشورهای غربی با وجود حکومت های سوسيال دموکرات، اين ستم برچيده نشده است). صرف فرصت اشتغال يافتن و در نتيجه از درآمد و زندگی مرفه ای برخوردار شدن، راه به برچيده شدن اين ستم نمی برد. در زمانی که نرخ بيکاری به گزارش صندوق بين الملل پول در سال 1384 به 11% رسيده ، رفاه تعدادی انگشت شمار از زنانی که بتوانند در چنين مقطعی کار گرفته و به مزايای شغلی دستيابند، راه حل اصولی نمی تواند باشد.
راه اصولی می بايد بتواند به کار زنانی که شاغل نيستند، زنانی که درجه تحصيلات عالی ندارند، زنانی که کار می کنند اما ميزان دستمزدشان کفاف زندگی نمی دهد (و در نتيجه به روسپی گری روی می آورند)، زنانی که کار خانگی می کنند... يعنی به کار زنان تمام اقشار جامعه بيايد. برای رسيدن به يک چنين راه حل اصولی طبيعتاً يک سازماندهی و برنامه اصولی لازم است که در اين مقطع به وسيله زنان مترقی و پيشرو مطرح شده و می تواند ساير زنان را جلب کند. اقداماتی که يکی پس از ديگری برای مقابله با اين حکومت و زنان وابسته به آن طراحی شده و از حمايت هر چه بيشتر زنان اقشار مختلف جامعه ما برخوردار باشد. راه حل هايی که بر اثر بالا بردن سطح آگاهی عمومی زنان به کار رفته و ديد آنها از مسائل و معضلات شخصی به مسائل و معضلات اجتماعی بسط داده و به اين طريق راه حل را هم از مسائل و معضلات شخصی به درد اجتماعی و راه حل سياسی سوق می دهد.
برای رسيدن به اين راه حل، اگر از بحث های بالا يک جمع بندی داشته باشيم به اين چند جمله کوتاه می رسيم که 1ـ نظام سرمايه داری تنها با حفظ سودآوری فزاينده و مداوم قابل برجای ماندن است. 2ـ اين سودآوری فزاينده ومداوم به علت ماهيت خود نظام اقتصادی امکان پذير نيست و به طور مداوم به بحران و بحران های فزاينده بخورد می کند.
3ـ اين بحران طبيتعاً منجر به ناآرامی ها و مبارزات و نهايتاً قيام های اجتماعی می گردد.
در چنين شرايطی سرکوب و اختناق در نتيجه ابزاری است در دست حاکميت برای جلوگيری از رشد و گسترش هر گونه مبارزه ای از طرف توده مردم تحت ستم.
4ـ در نتيجه برنامه برای مبارزات دموکراتيک در مقابل اين سرکوب و اختناق چنانچه با مبارزه برای برچيده شدن ريشه اصلی اين سرکوب و اختناق ادغام نشود و به موازات آن جلو نرود، به مبارزات مقطعی تبديل شده که يا سرکوب می شود و يا اگر حکومت تحت فشارهای ديگر (مثل بين المللی يا موقعيت خودش) مجبور به تن دادن به آن شود، بسيار سطحی بود و راه به جايی نمی برد. 5ـ در نتيجه برای برنامه و سازماندهی هر گونه مبارزات دموکراتيک مثل مبارزات رهايی بخش زنان در هر سطحی (همچون مبارزات دانشجويی و جوانان، مبارزات اقليت های ملی و مبارزات کارگری برای مطالبات دموکراتيک) بايد اول يک تحليل علمی از شرايط روز نظام سرمايه داری داشت و سپس بر پايه اين تحليل مبارزات دموکراتيک را با تکيه بر برنامه برای مبارزات سياسی به پيش برد. 6ـ به طوری که مبارزات دموکراتيک از دل برنامه برای مبارزات سياسی با نظام سرمايه داری نضج گرفته و به مرحله عمل درآيد.
سارا قاضی
برای مقابله با فیلترینگ جمهوری اسلامی، اخبار و اتفاقات ایران و
جهان را، ما به شما منتقل می کنیم

مرکز پخش خبری سازمان جوانان کمونیست
Communist youth organization(sjk)
http://groups.yahoo.com/group/javanankomonist
http://groups.yahoo.com/group/javanankomonist/join
www.jawanan.org communist.youth@gmail.com
sjk_news@yahoo.com
fax:004631899613


در صورت تمایل میتوانید آدرس ایمیل کسانی را که مایل هستند
برای ما بفرستید تا ما اخبار و رویدادهای مختلف را برای آنان ارسال کنیم
sjk_news@yahoo.com

No comments:

 
direction:rtl;